Parlamentare2020 / Prahova: Lista de candidaţi pentru Senat a Alianţei pentru Unirea Românilor, respinsă definitiv de instanţă

Parlamentare2020 / Prahova: Lista de candidaţi pentru Senat a Alianţei pentru Unirea Românilor, respinsă definitiv de instanţă

Lista de candidaţi pentru Senat a Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), care era deschisă la Prahova de artistul Nicolae Voiculeţ, a fost respinsă definitiv de Curtea de Apel Ploieşti, lista nefiind admisă de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Prahova din cauza faptului că pe ea nu se regăsesc reprezentanţi ai ambelor sexe.

Lista depusă de AUR conţine şapte propuneri de candidaţi, toţi bărbaţi, pe prima poziţie fiind artistul Nicolae Voiculeţ.

Reprezentanţii formaţiunii politice susţin într-un comunicat emis miercuri că decizia BEJ este una "abuzivă".

"Lista de candidaţi din partea AUR pentru Senat de la Prahova a fost respinsă integral pe motiv că nicio persoană de sex feminin nu a fost inclusă pe listă. În situaţii similare s-au aflat USR la Bistriţa-Năsăud, UDMR pe circumscripţia 43 (Diaspora) şi Pro România la Olt. În cazul altor circumscripţii electorale liste numai cu persoane de acelaşi sex au fost admise direct de către circumscripţii. Toate partidele aflate în această situaţie, inclusiv AUR, au optat şi pentru retragerea celorlalţi candidaţi din listă, rămânând o singură persoană pe lista electorală. În cazul USR la Bistriţa-Năsăud şi Pro România la Olt, instanţele de judecată au admis solicitarea de înscriere în curtea electorală, pentru AUR la Prahova acest fapt nu a fost admis, asta deşi deciziile luate pe cele două cazuri au fost aduse la cunoştinţa instanţei", precizează sursa citată.

Pentru acelaşi motiv, BEJ Prahova a respins şi lista de candidaţi pentru Senat a Partidului Socialist Român, pe care se regăsesc doar două candidate. AGERPRES/ (AS- autor: Anamaria Constantin, editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…