Parlamentare2020/ Arad: Tânăr obligat de poliţişti să şteargă o postare online în care făcea campanie electorală

Parlamentare2020/ Arad: Tânăr obligat de poliţişti să şteargă o postare online în care făcea campanie electorală

Un tânăr de 21 de ani din judeţul Arad a fost obligat de poliţişti să şteargă un mesaj electoral postat pe o reţea de socializare chiar în ziua votului, el acceptând şi primind un avertisment.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Adina Aconstantinesei, a declarat că sesizarea a fost înregistrată prin apel la 112, iar verificările au confirmat că există postat, în mediul online, un mesaj care îndemna să fie votat un anumit partid.

"A fost înregistrată o sesizare referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Poliţiştii Secţiei 1 de Poliţie Rurală au fost sesizaţi prin apel la 112 despre faptul că o persoană din localitatea Secusigiu ar fi postat pe o reţea de socializare mesaje electorale privind îndemnul cetăţenilor de a vota cu un anumit partid politic, fiind continuată astfel campania electorală după încheierea campaniei. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat un tânăr de 21 de ani din Secusigiu, care ar fi postat aceste mesaje, fiind sancţionat cu avertisment, acesta ştergând ulterior postarea de pe reţeaua de socializare", a declarat duminică reprezentanta IPJ Arad.

Conform sursei citate, toate sesizările privind incidente electorale vor fi verificate pe parcursul zilei de vot. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria