Parlamentare2020/Orban: Aşteptăm rezultatul votului; avem ca obiectiv să obţinem peste 32% şi e posibil; nu vom negocia cu PSD

Parlamentare2020/Orban: Aşteptăm rezultatul votului; avem ca obiectiv să obţinem peste 32% şi e posibil; nu vom negocia cu PSD

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat că, pe baza evaluărilor interne, PNL a câştigat alegerile parlamentare, cu un scor care este posibil să depăşească 32%, dar aşteaptă rezultatul numărării voturilor, subliniind că pentru formarea unei majorităţi parlamentare liberalii nu vor purta negocieri cu PSD.

"Sunt peste 120.000 de voturi exprimate după ora 19,30, de asemenea, vor fi, probabil, în jur de 270.000 exprimate de diaspora. Sunt voturi foarte importante, aproape 400.000 de voturi care influenţează rezultatul final. Se ştie că după ora 19,30, mai degrabă publicul de dreapta este prezent la secţiile de votare, iar în diaspora, PNL beneficiază de o susţinere foarte puternică, care, de altfel, a şi fost vizibilă cu ocazia alegerilor anterioare", a spus Orban, duminică seara, la Realitatea Plus.

El a arătat că nu s-a bazat pe sondaje şi pe exit-poll-uri din punct de vedere al scorului politic.

''Unele exit-poll-uri nimeresc rezultatul, alte exit-poll-uri nu nimeresc rezultatul. Să ne aducem aminte de alegerile prezidenţiale din 2009, cu: 'Mihaela, dragostea mea!' şi de alte exit-poll-uri care au fost făcute. Cu atât mai mult, cu cât a existat o televiziune care a comandat exit-poll-ul care a fost făcut cu nişte companii care, de-a lungul campaniei, au şi prezentat nişte sondaje de opinie. Bun, luând în calcul marja de eroare, doar, evident, nu vreau să spun altceva, luând în calcul marja de eroare, de asemenea cred că şi asupra rezultatului prezentat, mai ales în exit-poll-ul prezentat (...) pot exista rezerve de vot. De asta am spus că pe baza evaluărilor noastre, PNL a câştigat alegerile", a explicat Orban.

Potrivit acestuia, obiectivul PNL este să obţină peste 32%.

"Aşteptăm rezultatul votului, noi avem ca obiectiv să obţinem peste 32% şi este posibil, aşteptăm ca toţi delegaţii noştri şi nu numai ai noştri, şi delegaţii formaţiunilor partenere de centru-dreapta să fie extrem de atenţi la numărarea voturilor, să nu permită sub nicio formă reprezentanţilor altor formaţiuni să afecteze voinţa exprimată de cetăţean'', a adăugat el.

Acesta a precizat că PNL va face o numărătoare paralelă a voturilor ca să aibă garanţia că rezultatele sunt conforme cu voinţa exprimată de cetăţeni.

Orban a subliniat că PNL nu va discuta niciodată cu PSD pentru formarea unei coaliţii de guvernare.

"Noi am spus foarte clar că nu putem discuta şi nu vom discuta niciodată cu PSD, că obiectivul nostru este să nu mai lăsăm PSD să facă rău României şi nu vom purta nicio negociere pentru formarea unei majorităţi parlamentare. Partenerii noştri sunt binecunoscuţi, partenerii cu care am stat împreună pe băncile opoziţiei şi împreună am reuşit să oprim guvernarea PSD care afecta grav România şi perspectivele de dezvoltare ale României. De asemenea, există şi alţi parteneri cu care putem forma o majoritate parlamentară. (...) Luând în calcul cei patru potenţiali parteneri despre care am vorbit, este certă capacitatea de a forma o majoritate parlamentară fără PSD", a menţionat Orban.

Ludovic Orban a precizat că, cel mai probabil, în jurul datei de 21 - 22 decembrie vor depune jurământul noii parlamentari aleşi şi, într-un timp cât mai scurt posibil, se poate prezenta o formulă de guvernare.

"Deja negocierile pentru formarea unei majorităţi parlamentare încep de săptămâna viitoare, de luni. Sper să se ajungă la o soluţie cât mai rapidă privitoare la o majoritate parlamentară care să aibă un program de guvernare, bazat într-o măsură cât mai mare pe planul nostru de dezvoltare. (...) Evident că se va negocia programul de guvernare şi eu sunt convins că, imediat, după învestirea Parlamentului, într-un timp cât mai scurt posibil se poate prezenta o formulă de guvernare, cu o majoritate parlamentară şi cu un program de guvernare. (...) Un calendar cât mai scurt, ţara are nevoie de un guvern, are nevoie de o majoritate parlamentară care să susţină toate reformele de care are nevoie România", a mai declarat premierul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Doctor în științe medicale: Fără antibiotice și cortizon în doze maxime, pacienții din ATI mor