Parlamentul European se va implica în investigaţia spionării „intolerabile” a europarlamentarului grec

Parlamentul European se va implica în investigaţia spionării „intolerabile” a europarlamentarului grec

Preşedintele Greciei a cerut efectuarea unei investigaţii asupra interceptării de către serviciile de informaţii ale Greciei a lui Nikos Androulakis, liderul partidului socialist grec PASOK şi membru al Parlamentului European.

„Supravegherea ilegală a comunicaţiilor" membrilor Parlamentului European este „intolerabilă şi impardonabilă", a spus Juri Laas, purtătorul de cuvânt al preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola. „Astfel de încălcări ale principiilor şi valorilor care formează fundamentul sistemului nostru democratic nu pot fi tolerate, indiferent în ce stat membru apar ele", a subliniat Laas.

Roberta Metsola doreşte ca această comisie să examineze cazul grecesc pentru a fi interzise astfel de practici ilegale în UE.

Parlamentul European a primit o solicitare de informaţii din partea autorităţilor greceşti şi îşi va face publice constatările „în următoarele zile", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Scandalurile referitoare la utilizarea programului Pegasus au izbucnit anul trecut în mai multe ţări ale UE, printre care Franţa şi Polonia.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…