Partygate: Boris Johnson prezintă scuze, dar exclude o demisie

Partygate: Boris Johnson prezintă scuze, dar exclude o demisie

Premierul britanic Boris Johnson a prezentat scuze luni în Parlament, promiţând că va învăţa lecţia, dar a exclus o demisie, după publicarea unui raport administrativ conform căruia a fost vorba de "erori de leadership" în scandalul petrecerilor de la Downing Street din timpul izolării, relatează AFP.

"Îmi pare rău pentru lucrurile pe care nu le-am făcut corect şi îmi pare rău pentru modul în care a fost tratat subiectul", a declarat liderul conservator în faţa deputaţilor.

"Înţeleg şi voi remedia" situaţia, a adăugat el, promiţând schimbări administrative în gestionarea Downing Street.

El a dat asigurări că guvernul său rămâne "demn de încredere", insistând asupra realizărilor pro-Brexit, asupra reuşitei campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului sau chiar asupra răspunsului la criza ucraineană.

"O să mă apuc de treabă", a mai spus el, în contextul în care se află într-o poziţie delicată, apărând tot mai multe apeluri la demisie, inclusiv din rândul majorităţii sale conservatoare.

Un raport extrem de aşteptat despre petrecerile organizate în timpul izolării la Downing Street, reşedinţa şi biroul premierului Marii Britanii, a evidenţiat luni "erori de leadership şi de judecată" şi a subliniat că trebuie învăţate "imediat" lecţiile din acest scandal.

Cerându-i încă o dată demisia, liderul opoziţiei laburiste, Keir Starmer, a declarat luni despre premier că este un "om fără ruşine".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?