Pasajul Domnești, deschis circulației FOTO, VIDEO

Pasajul Domnești, deschis circulației FOTO, VIDEO

Pasajul Domnești a fost deschis vineri circulației, a declarat Cristian Pistol, șeful CNAIR, precizând că sensul giratoriu suspendat va contribui la eliminarea aglomerației rutiere din zonă.

„Circulația pe pasajul Domnești se deschide astăzi la ora 12.00!

Comisia de recepție a finalizat verificările și acum se întocmesc ultimele documentele necesare deschiderii traficului rutier.

Sensul giratoriu suspendat de la Domnești va contribui la eliminarea aglomerației rutiere care se formează acum în această zonă din cauza intersectării la nivel a Centurii Capitalei”, a anunțat CNAIR .

„Este un moment așteptat de ani de zile atât de cei care locuiesc în zonă, cât și de cei care tranzitează Centura Capitalei. Prin deschiderea circulației pe acest pasaj este eliminat un punct de blocaj care, mulți ani, a provocat disconfortul celor din trafic din cauza intersectării la nivel a Centurii București. După deschiderea circulației inclusiv pe pasajele Berceni și Oltenița, ambuteiajele din traficul rutier în zona de sud a Bucureștiului vor fi eliminate”, a adăugat el.

Lucrările la Pasajul suprateran Domnești au fost reluate în vara anului 2020, după aproape doi ani de blocaje.

Pasajul de la Domnești este primul de tip giratoriu suspendat care va fi deschis pe centura Capitalei. Săptămâna trecută, pe lângă marcaje și semnalizare, s-au făcut și lucrările de iluminat, iar pentru prima dată pasajul a fost iluminat noaptea. Conform secretarului de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu, sistemul de iluminat public este dotat cu telegestiune, permițând astfel reglarea intensității luminii în funcție de trafic și lămpi LED, care vor consuma în total maximum 22 kWh.

Noul pasaj va ajuta câteva zeci de mii de persoane care s-au mutat în ultimii ani atât în Prelungirea Ghencea, cât şi în localităţile din jurul Capitalei, precum Domnești sau Clinceni. În plus, cei care vor circula pe Centura Capitalei nu vor mai avea de așteptat în intersecția cu Prelungirea Ghencea. În fine, șoferii care vin dinspre Domnești spre Capitală nu vor mai avea surpriza să prindă bariera pusă la intersecția cu linia ferată.

Reamintim că primele lucrări la pasajul de la Domnești au început în 2018 în baza unei autorizații de construire parțiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive.

La finalul lunii august 2019, Ministerul Transporturilor e emis cea de-a doua Autorizaţie de Construcţie necesară executării lucrărilor de construcţie a Pasajului suprateran pe DJ 602 – Centura Bucureşti – Domneşti, potrivit unui comunicat de presă al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Antreprenor a fost desemnat Asocierea STRACO GRUP SRL – COMNORD SA – SPECIALIST CONSULTING SRL.

Valoarea totală a acestui contract este de 91.552.381,90 lei fără TVA şi este compusă din 8.123.476,10 lei fără TVA, procent de diverse şi neprevăzute de 10% şi 83.428.905,80 lei fără TVA, valoare iniţială a contractului.

Sursa de finanţare a fost asigurată din POIM, Fonduri Externe Nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020.

  • Durata de execuţie a lucrărilor trebuia să fie de 24 luni, de la data emiterii ordinului de începere pentru execuţie, adică până în luna august 2021.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”