Pastilele cu iodură de potasiu vor fi distribuite prin farmacii. Ce trebuie să ştie cetăţenii

Pastilele cu iodură de potasiu vor fi distribuite prin farmacii. Ce trebuie să ştie cetăţenii

Comprimatele de iodură de potasiu se administrează numai în cazul expunerii la iod radioactiv ca urmare a unui incident nuclear, în primele 6 ore după anunţul autorităţilor, în doză unică.

Se va administra numai doza recomandată pentru fiecare categorie de vârstă.

Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu, cetăţenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripţia medicală. În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodură de potasiu 65 mg care le revin.

„Precizăm faptul că în farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu 65 mg”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a ordinului, direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti transferă comprimatele de iodură de potasiu 65 mg către farmaciile comunitare, cu sprijinul companiilor de distribuţie de medicamente.

Potrivit ordinului, comprimatele vor fi distribuite gratuit populaţiei de către farmaciile comunitare. Lista acestora este disponibilă pe pagina web a Ministerului Sănătăţii, la secţiunea „Campanie distribuţie iodură de potasiu” - AICI.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...