Patinaj artistic: Nathan Chen, campion mondial pentru a treia oară consecutiv

Patinaj artistic: Nathan Chen, campion mondial pentru a treia oară consecutiv

Americanul Nathan Chen a devenit campion mondial la patinaj artistic pentru a treia oară consecutiv, după succesele din 2018 şi 2019, sâmbătă la Stockholm, unde dublul campion olimpic japonez Yuzuru Hanyu a obţinut doar medalia de bronz.

Aflat pe locul al treia după programul scurt, Chen (21 ani) a reuşit o evoluţie remarcabilă în programul liber, cu cinci sărituri cvadruple, ocupând prima poziţie la general, cu un total de 320,80 puncte.

Medalia de argint a revenit tânărului patinator japonez Yuma Kagiyama (17 ani), aflat la prima sa participare la Campionatele Mondiale, care a acumulat 291,77 puncte, în timp ce Yazuru Hanyu a fost nevoit să se mulţumească cu poziţia a treia (289,18 puncte), nereuşind să-şi păstreze avansul obţinut după programul scurt, pe care l-a încheiat cu cel mai mare punctaj.

Concursul feminin din cadrul Mondialelor de la Stockholm a fost dominat de reprezentantele Rusiei, care s-au clasat pe primele trei locuri. Medalia de aur a fost câştigată de Anna Şcerbakova, cu un total de 233, 17 puncte, urmată de Elizaveta Tiuktamişeva (220,46 puncte) şi Alexandra Trusova (217,20 puncte).
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...