Patriarhul Kirill le cere rușilor să se roage pentru Vladimir Putin și pentru comandanții militari

Patriarhul Kirill le cere rușilor să se roage pentru Vladimir Putin și pentru comandanții militari

Rușii sunt îndemnați de către Patriarhul Kirill al Moscovei să se roage pentru Vladimir Putin, comandanții militari și politicienii țării, care au nevoie de ajutor divin pentru a lua deciziile corecte în războiul din Ucraina.

Patriarhul Kirill FOTO: EPA-EFE

„Astăzi, trăim un moment foarte dificil, așa că rugăciunea noastră este una specială. Ne rugăm pentru șeful statului nostru și comandantul suprem, Vladimir Vladimirovici Putin, care poartă o responsabilitate deosebită. Rugăciunea noastră este și pentru toți comandanții militari și cei care dețin puterea. Marii cneji de care ne amintim astăzi, Alexandr Nevski și Daniel al Moscovei, au reușit să îmbine misiunea politică, misiunea militară, conducerea trupelor și a armatei cu sfințenia lor. Și poate că acea combinație este o garanție că o țară care are acest tip de conducere nu va comite niciodată crime militare”, a fost mesajul patriarhului, potrivit Digi24 .

Forțele invadatoare rusești au pierdut în ultimele două săptămâni peste 1.800 de soldați în sudul Ucrainei, a anunțat luni purtătoarea de cuvânt al Comandamentului Operațional Sud al Ucrainei, Natalia Humeniuk.

Mai mult decât atât, rușii au pierdut în același interval de timp peste 100 de tancuri, 500 de vehicule blindate, două avioane și două elicoptere.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”