Patriarhul Kirill, noi laude pentru soldaţii ruşi: „Dau dovadă de un curaj şi un spirit de sacrificiu uimitoare în operaţiunea militară specială”

Patriarhul Kirill, noi laude pentru soldaţii ruşi: „Dau dovadă de un curaj şi un spirit de sacrificiu uimitoare în operaţiunea militară specială”

De-a lungul războiului declanşat de Vladimir Putin în Ucraina, susţinut de biserica ortodoxă a Rusiei, Kirill a avut mai multe mesaje de elogiere a militarilor ruşi, potrivit hotnews.ro.

„Amintiţi-vă că măreţia statului nostru şi respectul pentru noi vor fi în mare măsură determinate de felul în care va fi faţa forţelor noastre armate”, a îndemnat patriarhul Kirill, care la scurt timp după descoperirea atrocităţilor comise de armata rusă la Bucea, a declarat că soldaţii ruşi „cu siguranţă” nu ar putea face rău nimănui deoarece „sunt o putere iubitoare de pace”.

Marea Britanie a devenit, săptămâna trecută, prima ţară europeană care a impus sancţiuni împotriva patriarhului Kirill al Rusiei, un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin şi susţinător vocal al războiului din Ucraina.

Uniunea Europeană l-a inclus la începutul lunii mai, pe liderul Bisericii Ortodoxe Ruse pe lista celui de-al şaselea pachet de sancţiuni îndreptate împotriva Rusiei. Cu toate acestea, câteva zile mai târziu premierul ungar Viktor Orban a anunţat că guvernul său nu va susţine sancţionarea patriarhului Rusiei, afirmând că problema libertăţii religioase este „sacră şi inviolabilă” în Ungaria.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…