Patricia Țig, în optimile turneului WTA de la Washington

Patricia Țig, în optimile turneului WTA de la Washington

Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Țig s-a calificat, marți, în optimile de finală ale turneului WTA de la Washington, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a trecut de britanica Heather Watson cu 7-6 (4), 7-6 (3).

Țig (23 ani, 134 WTA) s-a impus după două ore și 4 minute de joc în fața unei adversare de 25 de ani, mai bine clasată (75 WTA), dar venită din calificări.

Patricia nu a mai câștigase un meci din luna martie (Miami Open), venind după șapte înfrângeri consecutive.

În primul set, Watson a condus cu 5-2, dar românca a revenit spectaculos și a egalat, 5-5, apoi meciul a ajuns în tie break, unde Țig a reușit să se impună cu 7-4.

În actul al doilea, Țig a condus cu 3-0 și 5-2, dar a comis din ce în ce mai multe greșeli și Watson a restabilit egalitatea, 5-5, românca ratând și două mingi de meci. Cele două jucătoare au ajuns din nou în tie break, unde Patricia s-a impus din nou, cu 7-3.

Țig o mai învinsese pe Watson anul acesta, în primul lor meci, la Miami, în primul tur, cu 7-6 (4), 6-1.

În optimi, Patricia Țig o va înfrunta pe învingătoarea dintre Monica Niculescu, a șasea favorită, și japoneza Nao Hibino. Țig și-a asigurat un cec de 3.420 și 30 de puncte WTA, ea fiind calificată și în sferturi la dublu.

Tot marți, Simona Halep a învins-o în primul tur pe americanca Sloane Stephens, cu 7-6 (3), 6-0.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…