Patru croați, suspecți de otrăvire cu sucuri produse de Coca-Cola. Ministrul Sănătății: „Beți apă“

Patru croați, suspecți de otrăvire cu sucuri produse de Coca-Cola. Ministrul Sănătății: „Beți apă“

Cel puțin patru persoane s-au îmbolnăvit după ce au consumat băuturi produse de compania Coca-Cola în Croația în cursul săptămânii trecute, iar ministrul sănătății din această țară a sfătuit populația să "bea apă".

Coca Cola

O persoană a fost spitalizată după ce ar fi băut sâmbătă, într-o cafenea din Rijeka, un oraș din vestul Croației, Römerquelle, o apă minerală cu aromă. Alte trei persoane au fost spitalizate marți în capitala Zagreb, a declarat presei locale doctorul Rajko Ostojić, șeful departamentului de gastroenterologie de la spitalul KBC din Zagreb, scrie politico.eu.

Ostojić, care este și fost ministru al sănătății, a declarat: "Nu intrați în panică. Evitați toate băuturile carbogazoase. Beți apă municipală obișnuită. Zagreb este grozav, la fel și Dalmația ... Dacă Croația are ceva, are o apă excelentă".

Una dintre victime s-ar fi îmbolnăvit după ce a băut o Coca-Cola cumpărată de la un automat. Institutul Croat de Sănătate Publică analizează mostre de băuturi pentru a determina ce a cauzat simptomele.

Ministrul croat al Sănătății, Vili Beroš, a confirmat anterior două dintre cazurile suspecte de otrăvire, spunând că ambele aveau leziuni la nivelul esofagului.

Întrebat dacă este sigur să se consume băuturi carbogazoase, Beroš a spus că oamenii ar trebui să manifeste "prudență generală".

"Avem două băuturi în două orașe, îmbuteliate în două țări", a spus el. "Cel mai bine este să beți apă".

Römerquelle, care este deținută de Coca-Cola, este îmbuteliată în Austria; Coca-Cola în Croația.

În declarațiile de marți, Coca-Cola HBC Croația a declarat că este la curent cu un "incident izolat" în Rijeka și că cooperează cu autoritățile, iar Coca-Cola HBC Austria a declarat că "monitorizează îndeaproape" situația.

Reuters anunță că Biroul de inspecție de stat din Croația a obligat miercuri filiala locale a companiei de îmbuteliere Coca Cola HBC să retragă de la vânzare două loturi de băuturi răcoritoare, în timp ce se efectuează investigații privind cazurile de îmbolnăvire suspectate a fi fost cauzate de aceste băuturi.

Coca Cola HBC Croația, parte a companiei de îmbuteliere c are distribuie produsele Coca-Cola, a precizat, într-o declarație publicată de presa locală, că analizele sale interne nu au găsit nereguli în produse, dar că retrage loturile până la încheierea anchetei oficiale.

În declarația Coca Cola HBC Croația se precizează că a retras temporar un lot de Coca-Cola Original Taste 500ml și două loturi limitate de Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330ml.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat