Patru militari americani, răniţi în Norvegia, înaintea unui exerciţiu NATO

Patru militari americani, răniţi în Norvegia, înaintea unui exerciţiu NATO

Patru militari americani au fost răniţi marţi în Norvegia, într-un accident în care au fost implicate patru vehicule, transmite Reuters. Trei vehicule au intrat în coliziune, iar al patrulea a derapat şi s-a răsturnat în urma încercării de a evita ciocnirea.

Unul dintre răniţi a fost externat rapid, după ce a primit îngrijiri medicale, dar ceilalţi trei sunt în continuare spitalizaţi, în stare stabilă, a anunţat Centrul Comun de Informaţii al forţelor armate ale SUA. Cu toţii făceau parte dintr-o companie mixtă de transporturi staţionată la Baumholder, în Germania.

Armata americană colaborează cu autorităţile norvegiene în ancheta asupra incidentului care a avut loc înainte de un exerciţiu militar de amploare al NATO.

Soldaţii răniţi se aflau în camioane care transportau materiale pentru Trident Juncture 18, cele mai mari manevre ale alianţei nord-atlantice din ultimii ani, la care vor participa 50.000 de militari din ţările membre NATO şi din state partenere, circa 250 de aeronave, 65 de nave şi 10.000 de vehicule terestre. Exerciţiul se va desfăşura din 25 octombrie până în 7 noiembrie, în centrul şi estul Norvegiei, în Atlanticul de Nord până în Islanda, în Marea Baltică şi în spaţiul aerian al Finlandei şi Suediei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski