Patru persoane şi o firmă din Adunaţii Copăceni, trimise în judecată pentru deversări de deşeuri în râul Argeş

Patru persoane şi o firmă din Adunaţii Copăceni, trimise în judecată pentru deversări de deşeuri în râul Argeş

Patru persoane şi firma Ecogreen Construct SRL din Adunaţii Copăceni au fost trimise în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârşirea mai multor infracţiuni contra mediului, fiind acuzate că au deversat în râul Argeş şi au îngropat tone de deşeuri în solul din zona unor balastiere din judeţul Giurgiu.

Parchetul a evitat să dea numele persoanelor trimise în judecată, însă ele se regăsesc pe portalul Judecătoriei Giurgiu.

Este vorba de Ecogreen Construct SRL, George Alexandru Mănescu (administratorul şi asociatul unic al firmei), Cătălin Constantin Florea, Ionel Iordache şi Ilie Dumitru.

"În perioada 26.07.2019 - 07.11.2019, inculpaţii au îngropat în sol şi împins în masele de apă, respectiv bazinul râului Argeş şi masele de apă rezultate din excavare, volumul total de 19.609 mc deşeuri în două locaţii neautorizate pentru colectare deşeurilor, respectiv volumul de 5.578 mc deşeuri în locaţia din apropierea localităţii Novaci, judeţul Giurgiu, şi volumul de 14.031 mc deşeuri în cea de-a doua locaţie, din apropierea localităţii Bulurugani, judeţul Giurgiu. Prin acţiunile inculpaţilor, cele două locaţii au fost transformate practic în gropi de gunoi neautorizate, fără respectarea dispoziţiilor legale şi cauzând un prejudiciu semnificativ mediului. Întreaga activitate infracţională a fost desfăşurată în scopul de a obţine un folos patrimonial. Depozitarea deşeurilor la depozitele de deşeuri nepericuloase din apropierea celor două locaţii ar fi costat 5.240.434 lei", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

De altfel, în luna martie 2020, procurorii au efectuat percheziţii în acest caz, în condiţiile în care s-au semnalat în Bucureşti depăşiri extrem de mari ale cantităţilor de particule în suspensie, chiar şi de 10 ori peste maximul admis.

Procurorii susţineau că firma Ecogreen Construct SRL, care colecta, transporta şi depozita deşeuri municipale şi deşeuri de origine animală din parcurile din Sectorul 1 Bucureşti, a deversat în apă şi introdus în sol sute de tone de deşeuri, respectiv le-a îngropat în sol în zona unor balastiere din judeţele Ilfov şi Giurgiu şi le-a deversat în albia râului Argeş, fără respectarea prevederilor legate, aducând un prejudiciu semnificativ mediului.

Tot atunci, în Portul Constanţa Sud Agigea au fost descoperite mai multe containere cu deşeuri provenind din Marea Britanie, despre care existau suspiciuni că urmau să fie arse ilegal în judeţul Ilfov sau să ajungă în gropile de gunoi din jurul Capitalei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...