Paul Stănescu (PSD): Nu voi candida pentru nicio funcţie în cadrul congresului

Paul Stănescu (PSD): Nu voi candida pentru nicio funcţie în cadrul congresului

Vicepremierul Paul Stănescu, preşedinte al PSD Olt, a declarat vineri, la Slatina, că nu va candida pentru vreo funcţie în cadrul congresului extraordinar al partidului.

"La Congres, chiar dacă vor fi alegeri, nu ştiu, la vicepreşedinţi - în Comitetul Executiv viitor se vor lua deciziile - nu voi candida la nicio funcţie", a spus Paul Stănescu.

Întrebat dacă ar putea avea loc schimbări la nivel de vicepreşedinţi şi dacă preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, va rămâne în această funcţie, Stănescu a afirmat că vicepreşedinţii au fost aleşi la congres şi nu crede că cineva va demisiona.

"Nu cred că îşi dă demisia cineva. Vicepreşedinţii sunt aleşi de congres şi demisia e un act de voinţă unilaterală, până la urmă. Da, eu cred că va rămâne domnul Bădălău (preşedinte executiv - n.r.). Domnul Bădălău este preşedinte executiv interimar, nu e ales de congres, practic, a fost (ales - n.red.) în cadrul unui Comitet Executiv acum un an şi ceva, nu mai reţin exact. E decizia dumnealui dacă îşi dă demisia din preşedinte executiv. Dar domnul Bădălău n-a fost ales de congres, pentru că preşedinte executiv ales de congres a fost domnul Zgonea", a punctat Stănescu.

Preşedintele PSD Olt a opinat, răspunzând unei întrebări, că premierul Viorica Dăncilă nu este interesată de funcţia de preşedinte executiv al PSD.

"Nu cred că doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă îi mai trebuie o asemenea funcţie politică. Chiar nu cred lucrul ăsta, pentru că are foarte multe de făcut ca prim-ministru. Eu nu cred că se gândeşte doamna Viorica Dăncilă, cu care am o relaţie apropiată, n-am auzit-o despre aşa ceva. Dar în viaţă e posibil orice. Dar eu chiar nu cred că doamna Viorica Dăncilă se gândeşte să candideze la funcţia de preşedinte executiv al PSD", a spus Paul Stănescu.

Preşedintele executiv al PSD, senatorul Niculae Bădălău, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu ştie dacă va mai candida la funcţia de preşedinte executiv al PSD la congresul extraordinar al partidului, din martie şi că regretă perioada în care era preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Giurgiu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, miercuri, intenţia organizării unui congres extraordinar al partidului. El a declarat, înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că acest congres ar putea avea loc în luna martie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”