PCAB: Administratori de firme, reținuți pentru evaziune fiscală cu prejudiciu de peste un milion de euro

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București au dispus reținerea a doi administratori de societăți comerciale și a contabilei acestor firme pentru evaziune fiscală, cu prejudiciu de peste un milion de euro.

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București i-au reținut, prin ordonanțele din 31 martie, pentru 24 de ore, pe Ion Bîrcină, Liviu Târșea și Elena Buzatu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. "Prin ordonanța din 1 aprilie procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de suspecți (...) care au dobândit calitatea de inculpați în cauză", se arată în comunicat.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus măsuri asigurătorii prin instituirea sechestrului asigurător asupra a zece imobile și 14 conturi bancare, identificate în proprietatea celor trei inculpați și a altor persoane care au calitatea de suspecți în cauză, se arată în comunicat.

"Din probatoriul administrat până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că inculpatul Târșea Liviu, în calitate de administrator al G.S.S. SRL, în perioada 2009 — 2011 a înregistrat în contabilitatea societății achiziții/ prestări fictive de bunuri/ servicii de la SC A.S. SRL, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale către bugetul de stat, cauzând un prejudiciu ce depășește echivalentul în lei a 500.000 de euro, iar inculpatul Bîrcină Ion, în calitate de administrator de fapt al SC A.S. SRL, SC Q.C. SRL și SC H.C. SRL, în perioada 2009 — 2014 a dispus înregistrarea în contabilitatea societăților achiziții/ prestări fictive de bunuri/ servicii, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, cauzând un prejudiciu ce depășește echivalentul în lei a 500.000 de euro, în activitatea infracțională acesta fiind sprijinit de inculpata Buzatu Elena, care, în calitate de contabil în cadrul societăților comerciale de mai sus, a înregistrat în contabilitate operațiunile fictive și a întocmit declarații fiscale în care au fost luate în considerare aceste operațiuni, în scopul prejudicierii bugetului de stat", precizează comunicatul de presă.

AGERPRES/(AS — autor: Iulia Carciog, editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…

3 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

4 De ce se războiesc clanurile Duduianu și Rinu și regulile lor nescrise / O incursiune în lumea interlopă a Capit…

5 VIDEO Cele mai spectaculoase filmări ale exploziilor din Beirut / Peste 4.000 de răniți și cel puțin 78 de morți