PE ar putea să o audieze pe Le Pen pentru ridicarea imunității înainte de turul doi al prezidențialelor din Franța

PE ar putea să o audieze pe Le Pen pentru ridicarea imunității înainte de turul doi al prezidențialelor din Franța

Parlamentul European ar putea să o convoace pe candidata de extremă dreapta la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, pentru a discuta despre ridicarea imunității sale înainte de al doilea tur de scrutin al alegerilor din Hexagon, a declarat sâmbătă vicepreședinta Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) din legislativul european, Laura Ferrara, transmite Reuters.

'Comisia pentru libertăți civile a fost de acord ca Le Pen să fie convocată pentru o audiere la prima dată posibilă din mai', a anunțat Ferrara, care a adăugat că audierea ar putea avea loc în prima săptămână din mai, înainte de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Franța, care va avea loc pe 7 mai, în care, potrivit sondajelor, Le Pen se va califica.

Ferrara, care este membră a mișcării italiene eurosceptice 5Stele, a menționat că Le Pen poate alege să nu se prezinte la audiere.

Înainte de a decide ridicarea imunității unui europarlamentar, LIBE organizează de obicei o audiere cu eurodeputatul acuzat. Decizia vine, de regulă, după câteva luni. În majoritatea cazurilor, imunitatea a fost ridicată, notează Reuters.

Justiția franceză a cerut Parlamentului European ridicarea imunității eurodeputatei Marine Le Pen, într-o anchetă în care lidera Frontului Național (FN, extrema dreaptă), este suspectată că ar fi recurs la angajări fictive sau ilegale de asistenți din partea formațiunii sale, în legislativul de la Strasbourg.

Cererea a fost formulată la sfârșitul lunii martie, cu mai puțin de o lună înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale din Franța, programat pe 23 aprilie, în care Marine Le Pen candidează din partea FN.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Guvernatorul” instalat de ruşi în regiunea Herson ar fi fost otrăvit de menajera sau bucătarul său

2 Foarte interesante amănunte!

3 ULTIMA ORĂ Rușii au încercat să-l asasineze pe generalul Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații militare de la Kiev

4 VIDEO Primele imagini de la arestarea asasinilor plătiți de Rusia pentru a-i ucide pe ministrul ucrainean al Apărării şi pe generalul Kirilo Budanov, …

5 Frământări în PSD / Dîncu, la un pas de schimbarea din funcție