PE ar putea să o audieze pe Le Pen pentru ridicarea imunității înainte de turul doi al prezidențialelor din Franța

Parlamentul European ar putea să o convoace pe candidata de extremă dreapta la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, pentru a discuta despre ridicarea imunității sale înainte de al doilea tur de scrutin al alegerilor din Hexagon, a declarat sâmbătă vicepreședinta Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) din legislativul european, Laura Ferrara, transmite Reuters.

'Comisia pentru libertăți civile a fost de acord ca Le Pen să fie convocată pentru o audiere la prima dată posibilă din mai', a anunțat Ferrara, care a adăugat că audierea ar putea avea loc în prima săptămână din mai, înainte de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Franța, care va avea loc pe 7 mai, în care, potrivit sondajelor, Le Pen se va califica.

Ferrara, care este membră a mișcării italiene eurosceptice 5Stele, a menționat că Le Pen poate alege să nu se prezinte la audiere.

Înainte de a decide ridicarea imunității unui europarlamentar, LIBE organizează de obicei o audiere cu eurodeputatul acuzat. Decizia vine, de regulă, după câteva luni. În majoritatea cazurilor, imunitatea a fost ridicată, notează Reuters.

Justiția franceză a cerut Parlamentului European ridicarea imunității eurodeputatei Marine Le Pen, într-o anchetă în care lidera Frontului Național (FN, extrema dreaptă), este suspectată că ar fi recurs la angajări fictive sau ilegale de asistenți din partea formațiunii sale, în legislativul de la Strasbourg.

Cererea a fost formulată la sfârșitul lunii martie, cu mai puțin de o lună înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale din Franța, programat pe 23 aprilie, în care Marine Le Pen candidează din partea FN.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

4 Femeia cu sârmă și-a șters postarea! Comentariile au rămas: „Mahalagioaică ordinară” „Mănânci căcat!”

5 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb