Pensionară din Rusia, arestată pentru că a lăsat un bilet la mormântul părinților lui Putin: „Dragi părinți!”

Pensionară din Rusia, arestată pentru că a lăsat un bilet la mormântul părinților lui Putin: „Dragi părinți!”

O femeie, în vârstă de 60 de ani, este acuzată de profanare de morminte și de cadavre fiindcă a lăsat un bilet scris la mormântul părinților președintelui rus Vladimir Putin, în care ar fi scris că îi dorește moartea liderului de la Kremlin, relatează The Moscow Times .

Irina Țibaneva a fost acuzată de profanare de morminte și cadavre. FOTO Profimedia

Femeia, pe numele său Irina Țibaneva, a fost reținută, luni, la Sankt Petersburg sub acuzația de „profanare de cadavre și morminte”.

Țibaneva ... a comis acte cinice și imorale contra normelor sociale acceptate”, a comunicat, marți, biroul de presă al procuraturii din Sankt Petersburg.

Mai precis, ea a lăsat un bilet cu mesaj jignitor la adresa Președintelui Federației Ruse, profanând astfel un mormânt”, conform comunicatului procuraturii.

Nu este limpede ce era scris în biletul pe care Țibaneva l-ar fi lăsat la mormântul părinților lui Vladimir Putin.

Un protest asemănător, care s-ar fi petrecut în urmă cu o lună, a determinat probabil autoritățile să pună personal de securitate, care se afla la cimitir când femeia a lăsat biletul, a afirmat fiul pensionarei, Maxim Țibanev, pentru presa regională.

Nu se știe sigur ce scrie în bilet. Dar a spus că îi dorește moartea”, a spus fiul acesteia.

Irina Țibaneva va rămâne în arest până vineri, când se va prezenta în fața instanței. În cazul în care va fi găsită vinovată, riscă până la cinci ani de închisoare.

În urmă cu o lună, membrii unui grup feminist împotriva războiului au lăsat, de asemenea, un bilet la mormântul părinților liderului de la Kremlin, în care au scris că președintele rus „se comportă obraznic” și „amenință să arunce școala în aer”.

Membrii unui grup feminist au lăsat un bilet la mormântul părinților lui Vladimir Putin.

Biletul lăsat la mormântul părinților președintelui rus. Foto: Twitter

Dragi părinți! Fiul vostru se comportă obraznic! Lipsește de la lecțiile de istorie, se bate cu ai lui colegi de clasă, amenință să arunce școala în aer. Luați măsuri!", se arată în biletul adresat părinților lui Vladimir Putin, care a fost publicat pe Telegram.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”