Pentagonul a doborât un obiect neidentificat deasupra Alaskăi

Pentagonul a doborât un obiect neidentificat deasupra Alaskăi

Pentagonul a doborât vineri un obiect neidentificat deasupra Alaskăi, la ordinul președintelui Biden, potrivit unui oficial american, scrie The New York Times .

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a confirmat doborârea în cadrul unei conferințe de presă.

Oficialul american a declarat că nu a fost confirmat dacă obiectul era un balon, dar că se deplasa la o altitudine care îl făcea o potențială amenințare pentru aeronavele civile.

Președintele Biden a ordonat doborârea obiectului neidentificat „din foarte multă precauție”, a spus John Kirby.

Un oficial american a declarat că nu au existat „indicii de amenințare militară” pentru persoanele de la sol din cauza obiectului. Oficialii au declarat că nu au putut confirma dacă pe obiectul care a fost doborât se afla vreun echipament de supraveghere.

Acțiunea are loc la mai puțin de o săptămână după ce un avion de vânătoare american a doborât un balon spion chinezesc care a traversat Statele Unite, după cum au spus trei oficiali americani.

Ultima breșă, au declarat oficialii, a avut loc joi seara, deasupra Alaskăi. Unul dintre oficiali a descris-o ca fiind o situație „în mișcare rapidă” care încă se dezvoltă. Nu este clar dacă obiectul provenea de la o putere adversă, de la o operațiune comercială sau de cercetare care s-a rătăcit, a spus oficialul.

Încălcarea spațiului aerian american de joi a fost relativ scurtă, potrivit oficialilor, acesta fiind unul dintre motivele pentru care oficialii nu au putut identifica imediat ce tip de obiect a fost implicat.

Tranzitul balonului spion chinezesc de săptămâna trecută, care s-a încheiat cu doborârea acestuia sâmbătă în largul coastei Carolinei de Sud de către un avion de vânătoare F-22, a divizat publicul american. Casa Albă a fost criticată de unii republicani pentru că nu a doborât imediat balonul, dar președintele Biden a declarat că a acționat la recomandarea oficialilor militari, care au spus să se aștepte ca balonul să se afle deasupra apei înainte de a-l distruge, pentru a minimiza orice risc pentru persoanele de la sol.

Oficialii americani spun că balonul spion făcea parte dintr-o flotă dirijată de armata chineză care a survolat peste 40 de țări de pe cinci continente în ultimii ani. Baloanele sunt fabricate de una sau mai multe companii civile care vând oficial produse armatei, au declarat oficialii, deși administrația Biden nu a identificat public compania care a fabricat balonul doborât.

Oficialii americani spun că un balon care plutea în derivă deasupra Americii Latine săptămâna trecută făcea, de asemenea, parte din programul de supraveghere chinezesc.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă