Pentagonul nu mai accceptă avioane F-35 din cauza unor materiale care provin din China

Pentagonul nu mai accceptă avioane F-35 din cauza unor materiale care provin din China

Conducerea de la Pentagon a luat decizia de a suspenda recepția unor noi avioane F-35 după ce o investigație a provocat discuții aprinse legat de un magnet care conține materiale neautorizate provenite din China.

Pentagonul nu mai accceptă avioane F-35 din cauza unor materiale care provin din China. FOTO EPA-EFE

În urma unei investigații s-a constatat că un aliaj din pompa de lubrifiere a motorului noilor avioane F-35, pe care Pentagonul trebuia să le recepționeze, nu era conform cu legile americane în ceea ce privește achizițiile. Magnetul aflat în componența motorului F-35 conține un aliaj din cobalt și samariu, materiale care provin neautorizat din China, potrivit declarației purtătorului de cuvânt al Pentagonului, Rusell Goemaere.

Goemaere a mai precizat și că magnetul aflat în componența avioanelor nu poate transmite informații și nu dăunează aeronavelor. De asemenea și producătorul de aeronave F-35, Lockheed Martin, a confirmat că problema este legată de un magnet aflat în componența motorului acestora. Magnetul este fabricat de compania Honeywell și cuprinde materiale care provin din China, relatează Digi24 .

Cei de la Honewell s-au angajat să furnizeze produse și pe viitor produse de înaltă calitate care ăndeplinesc toate cerințele contractului clienților. Biroul Programului Comun a anunțat în declarația sa că ăn viitor se va utiliza o sursă alternativă pentru aliaj.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…