Pentagonul studiază măsurile de ripostă după atacul asupra unui distrugător american în Marea Roșie

Pentagonul studiază măsurile de ripostă după atacul asupra unui distrugător american în Marea Roșie

Statele Unite nu vor lăsa nepedepsit atacul cu rachete asupra unor nave militare americane în Marea Roșie, survenit duminică seară în apropierea coastelor Yemenului, a declarat marți un purtător de cuvânt al Pentagonului, citat de AFP.

Autoritățile americane nu au atribuit în mod explicit acest atac, dar au precizat că rachetele au fost lansate dinspre teritoriile controlate de rebelii houthi, sprijiniți de Iran. Cele două rachete nu și-au atins ținta, ambele explodând la contactul cu suprafața apei.

'Vom clarifica această chestiune' și 'vom lua măsurile care se impun', a declarat căpitanul Jeff Davis, care a menționat de asemenea că în prezent Pentagonul studiază măsurile 'de ripostă'. 'Ne vom asigura că oricine restrânge libertatea de navigație sau pune în pericol navele Marinei americane o face pe riscul său', a adăugat el.

Potrivit Pentagonului, prima rachetă a fost lansată în direcția distrugătorului USS Mason, care chiar a luat măsuri în vederea unei riposte, iar a doua a fost lansată o oră mai târziu într-o zonă unde se afla nava de asalt USS Ponce.

Acest atac survine la câteva zile după ce în aceeași zonă intens navigabilă a Mării Roșii o navă a Emiratelor Arabe Unite a fost lovită de rachete.

În conflictul armat din Yemen, Washingtonul susține coaliția condusă de Arabia Saudită, care luptă împotriva rebelilor houthi și a forțelor loiale fostului președinte Ali Abdallah Saleh.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...