Pentru DNA/Proasta lu' Ponta, DEZVĂLUIRE ȘOCANTĂ despre Vâlcov și Guvernul PENAL!

Pentru DNA/Proasta lu' Ponta, DEZVĂLUIRE ȘOCANTĂ despre Vâlcov și Guvernul PENAL!

Proasta lu' Ponta, fosta ministresă de desene animate din guvernul condus de Penalul României, a făcut marți pe Blogul personal  o dezvăluire șocantă. Care ar trebui investigată urgent de procurorii DNA. Pentru că dacă s-a întâmplat așa s-a făcut pe bani mulți și cu știința expresă a Penalului! 

Mai precis, fostul ministru relatează cum a încercat din răsputeri un ministru important al guvernelor Ponta să blocheze semnarea de către România a unui acord internațional care va face ca, de anul viitor, operațiuni financiare precum cele din scandalul ”Panama” să fie mult mai dificile. Ori, dacă ministrul – ulterior penal – Darius Vîlcov, căci e lesne de identificat din descriere, s-a zbătut atît de mult, rezultă că a avut motive serioase să o facă.
Mai mult, Petrescu scrie că Vâlcov a modificat actul normativ! Să nu mai vorbim că ea insinuează că plecarea ei și înlocuirea cu Vâlcov ar fi fost motivată tocmai de această manevră...

Iată ce spune Ioana Petrescu:

”Panama Papers, o investigatie jurnalistica de proportii dezvaluie ca in timp ce omul de rand plateste taxe, oamenii puternici si cu multi bani cred ca regulile nu sunt facute si pentru ei. Acestia folosesc firme inregistrate in paradisuri fiscale ca sa nu plateasca taxe, sa faca evaziune fiscala si sa spele bani, asta in timp ce conduc tari si cer bani de la populatie pentru pensii si salarii. Altii se prefac ca sustin mediul de afaceri si cer raspicat ca statul sa colecteze mai multi bani la buget.

Intotdeuana am crezut ca trebuie sa incepem cu starpirea marii evaziunii. La inceputul mandatului meu de ministru, am fost sfatuita foarte paternal de mai multi binevoitori sa nu incerc sa fac asta intrucat cei care au mai incercat sa faca au sfarsit-o foarte rau. Sa stau eu cuminte, mi s-a spus, si sa fac doar lucruri marunte, ca doar e an electoral (era 2014)! Nu i-am ascultat.

Un pas important in lupta impotriva evaziunii fiscale la nivel inalt a fost semnarea la Berlin in data de 30 octombrie 2014, a tratatului de liber schimb de date fiscale si financiare intre 52 de tari, inclusiv paradisuri fiscale, precum Anguilla, Insulele Bermude, Lichtenstein si Insulele Seychelles. Acest tratat va intra in vigoare in 2017 si va face ca tipul de activitati de genul celor din Panama Papers sa fie mult mai greu de ascuns.
As putea sa scriu o carte despre cat de greu a fost ca Romania sa ajunga parte a acestui acord. Am primit girul Guvernului de a semna acest tratat cu cateva minute inainte de ceremonia de semnare. La ultima sedinta de guvern in care participamn in calitate de ministru al finantelor, unul dintre ministri a amanat semnarea ordonantei de urgenta care crea cadrul legal pentru derularea tratatului. O saptamana mai tarziu, indata ce a ocupat fotoliul de ministru al finantelo, a scos prevederea privind schimbul de informatii finaciare intre banci si ANAF din proiectul de ordonanta”.






Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa