Pentru Putin, grupul Wagner nu serveşte interesele Rusiei

Pentru Putin, grupul Wagner nu serveşte interesele Rusiei

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat joi că societatea rusă de securitate privată Wagner, a cărei prezenţă a fost remarcată în special în Africa şi îngrijorează Franţa, nu serveşte interesele statului rus, notează AFP.

Membrii săi "nu reflectă interesele statului rus. Şi nu se află undeva în numele statului rus. Este o companie privată şi de interese private", a declarat Vladimir Putin, chestionat, în cursul unui forum la Soci (sud-vest), în legătură cu prezenţa paramilitarilor din Wagner în Mali.

Potrivit liderului de la Kremlin, dacă interesele companiilor private de securitate ca Wagner "încep să intre în conflict cu interesele statului rus", atunci Moscova va trebui "să reacţioneze".

Grupul Wagner, cu care autorităţile ruse neagă orice legătură, furnizează servicii de întreţinere a echipamentelor militare şi de instruire, dar este acuzat, în special de Franţa, că acţionează în numele Kremlinului acolo unde acesta nu doreşte să apară oficial.

Compania ar fi condusă de un om de afaceri foarte bogat apropiat Kremlinului, Evgheni Prigojin.

Wagner nu are nicio existenţă legală în Rusia, unde companiile militare private sunt interzise prin lege.

Mercenarii ruşi din grupul Wagner sunt prezenţi în mai multe ţări din Africa, în special în Republica Centrafricană, dar şi în Libia şi Siria.

Martori, ONG-uri şi experţi ai Naţiunilor Unite au acuzat aceşti mercenari că au comis atrocităţi în ţările unde se află, mai scrie AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

3 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…

4 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

5 VIDEO Soldații Rusiei se răscoală. Ce-a pățit un ofițer de top care i-a amenințat pe noii recruți: ”Sunteți toți carne de tun!”