Pentru TREPANAȚI. Antenele POT TRANSMITE, din weekend, din NOUL SEDIU!

Pentru TREPANAȚI. Antenele POT TRANSMITE, din weekend, din NOUL SEDIU!

9 luni au fost de fapt, 3 săptămâni! Antenele, la CNA: Putem transmite din noul sediu din Romexpo in weekend. In februarie, sefii Intact și gâzii spuneau ca au nevoie de noua luni pentru mutare. 

Posturile trustului Intact pot incepe sa transmita din noul sediu temporar din Romexpo la sfarsitul acestei saptamani, au spus reprezentantii Antenelor la CNA, unde s-au prezentat joi pentru a cere aprobare pentru mutarea in noul sediu. In urma cu doar o luna, cand era la apogeu scandalul Antene-ANAF, sefii Antena 1/Antena 3 spuneau, tot la CNA, ca au nevoie de noua luni pentru mutarea din sediul din soseaua Bucuresti-Ploiesti, unde se afla, pana acum, infrastructura tehnica de emisie a posturilor. De data aceasta, membrii CNA sunt precauti si au ridicat obiectii. Dupa jumatate de ora de discutii, Consiliul a luat pauza pentru a verifica mai multe documente.

UPDATE 12.10: CNA a decis, cu vot unanim, sa amane decizia privind autorizarea noului sediu, deoarece a constatat ca in acest moment nu sunt functionale toate echipamentele la Romexpo. Reprezentantii Intact pun ca mutarea tuturor echipamentelor inaintea mutarii efective e imposibila.

Gabriel Tufeanu, membru CNA: "Noi am fost gâște, am ascultat de sperietura dumneavoastra, am intrat intr-un scandal ca prostii, ne-am panicat. Acum lucrurile merg in continuare, ma luati tot de gasca... Vreti sa ne faceti probleme. Ziceti ca totul functioneaza cand aseara spuneti ca inca se lucreaza".

Inspectorii CNA care s-au deplasat la pavilioanele din Romexpo unde vor functiona Antenele au spus ca statia de emisie si Master Control Room (MCR) "erau toate montate", dar ca inca se lucra la finisaje.

Reprezentantii juridici si tehnici ai Intact au spus ca "in acest moment, suntem in ultima etapa a procesului de mutare, suntem conectati prin fibra optica cu statia din Bucuresti-Ploiesti, avem una noua instalata la Romexpo". Ei au spus ca redactia mai trebuie echipata cu calculatoare, dar aceasta este "o problema de cateva ore, intr-o noapte", cand se va face efectiv trecerea de la o locatie la alta. "Vor fi doar mici intreruperi", au spus ei, cu exceptia unei intreruperi de cateva ore, in timpul noptii, la sfarsitul acestei saptamani.

Declaratiile au fost primite cu retinere de catre unii membri CNA. Gabriel Tufeanu (membru care a intrat in CNA la propunerea guvernului Ponta) s-a declarat chiar revoltat. El a amintit ca in urma cu o luna sefii Intact spuneau ca e nevoie de 9 luni pentru mutarea efectiva si ca azi aude ca totul e gata, dar aseara, pe post, spuneau ca mai sunt lucruri de terminat la noul sediu.

Reprezentantii Antenelor au spus, insa, despre termenul de noua luni mentionat in prealabil de sefi, ca "o astfel de mutare nu s-a mai facut. Faci pronosticuri, unele pot fi eronate. (...) Ce s-a facut s-a facut cu buna credinta (...) Noi am reusit imposibilul in aceste doua saptamani. Estimarea initiala fusese pentru un cu totul alt plan, care presupunea acizitionarea de echipamente noi. Am fost obligati de ANAF sa recurgem la aceasta mutare cu echipamentele existente".

Noi am reusit imposibilul in aceste doua saptamani. Estimarea initiala fusese pentru un totul alt plan, care presupunea achizitionarea de echipamente noi. Am fost obligati de ANAF sa recurgem la aceasta mutare cu echipamentele existente."

Reprezentantii Intact au spus ca este vorba despre o mutare in mai multi pasi, prima etapa fiind mutarea, provizorie, la Romexpo, dupa care va veni faza finala, in viitorul sediu definitiv din Pipera, acolo unde a avut pana acum studiouri Prima TV.

Lorand Turos, membru CNA, a spus ca el nu vede nicio problema cu mutarea atat timp cat exista un proiect tehnic si o lista a echipamentelor care coincide cu ceea ce se afla la noul sediu. La 11.35, CNA a intrat in pauza pentru a verifica daca toate documentele sunt in regula. 




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale