Pentru TREPANAȚI/Antena3 i-a folosit ca SIMBOLURI ale MANIPULĂRII anti-JUSTIȚIE. CEDO i-a UMILIT PROFESIONAL!

Pentru TREPANAȚI/Antena3 i-a folosit ca SIMBOLURI ale MANIPULĂRII anti-JUSTIȚIE. CEDO i-a UMILIT PROFESIONAL!

Două simboluri ale MANIPULĂRII anti-JUSTIȚIE de la Antena3 s-au făcut de râs la CEDO! Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a declarat ca inadmisibile sau vadit nefondate mai multe capete de cerere formulate de fostul judecator CEDO, Corneliu Barsan si sotia lui, Gabriela Barsan, suspendata din functia de judecator al Inaltei Curti, se arata in decizia pronuntata in data de 2 februarie 2016 si publicata de site-ul hotararicedo.ro. Cei doi s-au plans, intre altele, ca au fost anchetati in mod abuziv de procurorii DNA in 2011, acuzati ca, prin perchezitiile efectuate, le-ar fi incalcat imunitatea diplomatica de care s-ar fi bucurat. Sotii Barsan au acuzat autoritatile ca le-au interceptat ilegal telefoanele si ca n-au avut parte de un proces echitabil.

CEDO le-a respins toate cele 7 capete de cerere in care reclamau pretinse incalcari ale drepturilor omului.

Citeste aici pe larg decizia CEDO in cazul sotilor Barsan vs Romania publicata de site-ul hotararicedo.ro

Judecătoarea Gabriela Bîrsan de la ICCJ a fost trimisă în judecată, in iulie 2014, pentru mai multe fapte de corupţie, alături de colega sa Corina Corbu, un şofer al instanţei, doi avocaţi, un om de afaceri şi doi foşti magistraţi, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit Mediafax, Gabriela Bîrsan, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), fost preşedinte al secţiei de contencios administrativ şi fiscal, este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, trafic de influenţă şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

În acelaşi dosar s-a dispus trimiterea în judecată şi a Corinei Corbu, magistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia de contencios administrativ şi fiscal, acuzată de complicitate la infracţiunea de favorizare a făptuitorului, şi Florian Ionescu, angajat ca şofer tot la instanţa supremă, care ar fi făcut mărturii mincinoase.

Vezi aici intreg rechizitoriul DNA prin care judecatoarele Gabriela Birsan si Corina Corbu au fost trimise in judecata

Inca nu s-a pronuntat nici macar o prima sentinta in acest dosar, care a fost restitut la DNA de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in octombrie 2014. In aceeasi luna, dosarul a fost trimit modificat din nou la Inalta Curte, unde inculpatii au recurs la o serie de tertipuri pentru a evita judecata. Judecatoarea Barsan a cerut, de pilda, comunicarea de copii pe suport digital ale tuturor înregistrărilor din dosar si a invocat excepţia de neconstitutionalitate a dispozitiei din Codul de procedură penală, potrivit căreia legalitatea urmăririi penale poate fi examinată numai în cadrul procedurii de cameră preliminară.

In fine, sentinta CEDO mentioneaza ca rechizitoriul a fost citit în timpul unei şedinţe publice, la 16 aprilie 2015. O altă şedinţă publică în fata Secţiei penale a Înaltei Curti de Casatie și Justitie a avut loc la 15 mai 2015. Reclamantii nu au informat Curtea cu privire la urmările procedurii. Nu e clar care este stadiul procesului in acest moment.




Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro