Pep Guardiola, în istorie. Performanța cu care l-a depășit și pe Sir Alex Ferguson

Pep Guardiola, în istorie. Performanța cu care l-a depășit și pe Sir Alex Ferguson

Pep Guardiola (52 de ani), antrenorul lui Manchester City, a intrat definitiv în istoria fotbalului după ce a cucerit Liga Campionilor cu „cetățenii”, după 1-0 în finala cu Inter Milano.

Manchester City e regina Europei. Foto EPA EFE

Spaniolul este primul antrenor din istoria fotbalului care reușește două „triple” (campionat-Cupă-Champions League) în carieră. Pep a bifat performanța sâmbătă seară, cu City, după ce reușise același lucru în 2009, cu Barcelona

În acest sezon, Manchester City a câștigat Premier League după ce a recuperat un deficit de 8 puncte în față de Arsenal, depășindu-i pe ”tunari” cu 5 ”lungimi.

Apoi, pe 3 iunie, City reușea eventul, după 2-1 în finala Cupei Angliei cu Manchester United. O săptămână mai târziu, a cucerit Champions League, primul astfel de trofeu din istoria clubului, reușind „tripla”.

Pep Guardiola este doar al doilea antrenor care reușește „tripla” cu o echipă britanică. Primul a fost Sir Alex Ferguson, cu Manchester United, în sezonul 1998-1999. „E o onoare pentru mine să fiu singurul alături de Sir Alex Ferguson care reușește asta. Am primit un mesaj de la el, m-a emoționat”, a declarat Pep Guardiola.

În istoria fotbalului, Ajax, Bayern, Barcelona, Celtic, Inter, Manchester United, PSV și Manchester City au reușit să facă ”tripla. Mai mult de atât, Barcelona și Bayern Munchen au reușit această performanță de două ori: Barca a câștigat în sezoanele 2008-2009 și 2014-2015, iar bavarezii, în sezoanele 2012-2013 și 2019-2020.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat