Percheziții ale polițiștilor la un escroc cibernetic

Percheziții ale polițiștilor la un escroc cibernetic

Polițiștii din Capitală au efectuat, joi dimineață, percheziții la o persoană suspectată de înșelăciune, după ce a creat conturi false de social-media a unor cluburi sportive și a vândut produse prin intermediul lor.

Percheziții în București într-un dosar de înșelăciune / Foto Arhivă / Inquam Photos

„Din datele și probele administrate în cauză de către polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale a rezultat presupunerea rezonabilă că o persoană ar fi deschis mai multe pagini pe o platformă de socializare online, care creau aparență că sunt paginile oficiale ale unor cluburi sportive, iar prin intemediul acestora, ar fi oferit spre vânzare produse de profil.”, a transmis Poliția într-un comunicat de presă.

Din cercetările anchetatorilor, s-a stabilit că după încasarea sumelor de bani prin diferite platforme, persoana nu ar mai fi trimis produsele achizitionate de către persoanele vătămate. Prejudiciului este de aproximativ 5.000 de lei.

Potrivit aceleiași surse, bărbatul a fost dus la audieri. Cercetările vor fi continuate de Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic și înșelăciune.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...