Percheziții DIICOT la Gazprom România. Adresele la care au descins mascații, în Timișoara și în București

Percheziții DIICOT la Gazprom România. Adresele la care au descins mascații, în Timișoara și în București

Mai multe birouri ale NIS Petrol, filiala din România a Gazprom, sunt vizate de percheziții ale procurorilor DIICOT. Anchetatorii au descins luni, 3 octombrie, la cinci adrese din Timișoara și la trei din București.

NIS Petrol a obținut dreptul de a face prospecțiuni în Timiș FOTO Arhivă

Potrivit opiniatimisoarei.ro , polițiștii de la Crimă Organizată și jandarmii au descins, sub coordonarea procurorilorr DIICOT, la sediul NIS Petrol din Timișoara, companie sârbă controlată de grupul rusesc Gazprom Neft. Potrivit sursei citate, percheziții au fost realizate atât în birourile companiei NIS Petrol (Nafta Industrija Srbije) de pe Calea Torontalului din Timișoara, cât și în locuințe ale angajaților firmei din Timișoara și București.

Sursa citată mai arată că ancheta vizează transmiterea ilegală de date informatice, de informații privind zăcăminte de țiței din România, și accesarea ilegală a unor sisteme.

Geolog sârb, prins în vamă cu documente secrete

În octombrie 2019, „Adevărul” a prezentat modul în care un dosar care viza scoaterea din ţară a unor documente secrete de către un angajat al Nis Petrol, filiala din România a Gazprom, este plimbat de cinci ani între procurori .

Cele mai grave dintre acuzaţii au fost clasate, cercetările continuând, la vremea respectivă, faţă de o angajată a Gazprom acuzată de fals.

În cadrul anchetei penale, Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a transmis că nu poate oferi un răspuns „deplin documentat” întrucât din cererea procurorului nu rezultă dacă documentele au antet sau nu, din ce dată sunt, dacă mai sunt de actualitate şi „dacă prin conţinut se circumsriu nivelului de secretizare ce rezultă din inscripţionările pe care le poartă”.

Totuşi, ANRM arată că „mare parte din documente par a se circumscrie unor tipologii de documente din categoria secret de serviciu”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență