Percheziții DNA în Timiș la un om de afaceri apropiat de un senator PSD. Prejudiciu de 3 milioane de euro

Procurorii şi poliţiştii de la DNA Timişoara împreună cu cei de la Antifraudă şi Jandarmerie au descins, în această dimineaţă în şase locaţii din Timiş la locuinţele şi firmele mai multor patroni acuzaţi că au făcut evaziune fiscală de peste trei milioane de euro cu cereale, relatează pressalert.ro.

Principalul vizat este omul de afaceri Popa Daniel Cristian, unul dintre apropiaţii senatorului PSD Marcel Suciu, şi un cunoscut jucător de pe piaţa cerealelor. Încă din 2012, un fost partener de afaceri povestea pentru opiniatimisoarei.ro “acest Cristian Popa, fiul fostului contabil de la IAS Sânandrei, este convins că şi-a asigurat toate protecţiile şi că nu i se poate întâmpla nimic. Din afacerea cu cereale şi-a construit o vilă în localitatea Mailat, dupa Vinga, şi şi-a achiziţionat un Bentley, un Porche şi alte limuzine de lux. Schema afacerii este simplă, se achiziţionează cereale de la persoane fizice, în cazul lui – porumb, se emit facturi pe firme pirat, se recuperează TVA-ul, apoi firma este băgată în insolvenţă şi se închide cercul”.

Suciu nu a făcut un secret din relaţia cu Popa, mergând cu acesta chiar şi la Finanţele Publice pentru a-i susţine cauza. Ancheta DNA, care a durat mai mulţi ani, a scos la iveală întreaga schemă de fraudare a bugetului de stat. În această dimineaţă, DNA îi percheziţionează casa lui Popa din comuna Sânandrei, în paralel, alte echipe intrând în sediile firmelor controlate de acesta şi la locuinţele celorlalţi suspecţi. Vom reveni cu amănunte.

Comunicatul DNA

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție comise în perioada 2009-2013.

În cursul dimineții de 18 februarie 2016, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 6 locații situate în municipiul Timișoara și în localități din județul Timiș, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Agenției Naționale de Administrare Fiscală și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…

3 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

4 VIDEO Cele mai spectaculoase filmări ale exploziilor din Beirut / Peste 4.000 de răniți și cel puțin 78 de morți

5 BREAKING Ponta își lansează azi candidatul la Primăria Capitalei: Fostul director al Spitalului Militar Centra…