Percheziții în București și Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală; prejudiciu - peste două milioane de euro

Percheziții în București și Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală; prejudiciu - peste două milioane de euro

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează miercuri, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București (PCAB), 25 de percheziții în Capitală și județul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste două milioane de euro.

Descinderile au loc la sediul social al unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice cu privire la care există indicii temeinice de comitere a infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală, în vederea ridicării de documente financiar-contabile și înscrisuri, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

"Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în perioada 2007 — 2013, în contabilitatea mai multor societăți comerciale active, având ca principal obiect de activitate servicii de pază, au fost înregistrate achiziții/prestări de servicii fictive, provenind de la societăți identificate cu comportament de tip fantomă, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de 8.383.502,69 lei (echivalentul sumei de 2.056.351,03 euro), reprezentând impozit pe profit — 3.113.868,48 lei, TVA de plată — 4.359.996,00 lei și impozit pe dividende — 909.638,21 lei", se precizează în comunicat.

Procurorii efectuează cercetări față de cinci suspecți, împotriva cărora s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală. În vederea asigurării prezenței la audieri, pe numele suspecților au fost emise mandate de aducere.

În vederea garantării recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui număr de opt imobile identificate în proprietatea suspecților.

Perchezițiile sunt efectuate de ofițeri ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sector 1, cu sprijinul Serviciului Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Foarte interesante amănunte! / Păcăliți de ucraineni și de hărțile vechi și depășite, rușii trag după ținte false și se omoară între ei

5 Profesorul Vlad Ciurea / Creierul are cinci dușmani!