Percheziții în București și Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală; prejudiciu - peste două milioane de euro

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează miercuri, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București (PCAB), 25 de percheziții în Capitală și județul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste două milioane de euro.

Descinderile au loc la sediul social al unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice cu privire la care există indicii temeinice de comitere a infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală, în vederea ridicării de documente financiar-contabile și înscrisuri, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

"Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în perioada 2007 — 2013, în contabilitatea mai multor societăți comerciale active, având ca principal obiect de activitate servicii de pază, au fost înregistrate achiziții/prestări de servicii fictive, provenind de la societăți identificate cu comportament de tip fantomă, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de 8.383.502,69 lei (echivalentul sumei de 2.056.351,03 euro), reprezentând impozit pe profit — 3.113.868,48 lei, TVA de plată — 4.359.996,00 lei și impozit pe dividende — 909.638,21 lei", se precizează în comunicat.

Procurorii efectuează cercetări față de cinci suspecți, împotriva cărora s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală. În vederea asigurării prezenței la audieri, pe numele suspecților au fost emise mandate de aducere.

În vederea garantării recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui număr de opt imobile identificate în proprietatea suspecților.

Perchezițiile sunt efectuate de ofițeri ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sector 1, cu sprijinul Serviciului Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trailerul de la noul film Războiul Stelelor s-a lansat și e aici