Percheziţii într-un caz de trafic de heroina. Anchetatorii verifică o posibilă legătură cu cei care au distribuit droguri la Saga Festival SURSE

Percheziţii într-un caz de trafic de heroina. Anchetatorii verifică o posibilă legătură cu cei care au distribuit droguri la Saga Festival SURSE

"La data de 8 iunie 2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog efectuează 11 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, constând în distribuirea de heroină consumatorilor din Municipiul Bucureşti", transmite DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, la sediul DIICOT vor fi duse 15 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Surse judiciare au declarat, pentru Adevărul, că se verifică o posibilă legătură între suspecţi şi distribuirea de droguri la Saga Festival. Mai multe persoane care au participat la eveniment au ajuns la spital din cauza consumului de substanţe interzise, iar doi tineri ar fi decedat.

Potrivit surselor citate, cei vizaţi ar face parte din clanul Zoicărenilor, grupare care ar acţiona în Sectorul 2, în zonele Duzilor, Cireşului, Mătăsari, Teleajenului, Basarabiei, Iancului.

Totodată, procurorii anunţă că pe 7 iunie au reţinut trei persoane, alte două fiind cercetate sub control judiciar, într-o altă cauză vizând traficul de droguri de risc şi de mare risc.

"În cauză s-a reţinut că, în perioada februarie - iunie 2022, inculpaţii au procurat şi vândut droguri de risc şi mare risc, precum şi substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv, consumatorilor din municipiul Brăila. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate în vederea indisponibilizării cantităţile de 33 de grame de substanţă solidă, cu aspect de cristal, 130 de grame de rezină de canabis, 120 de grame de canabis, 30 de comprimate cu efect psihoactiv şi suma de 1.500 de lei", transmite DIICOT.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...