Percheziții la persoane bănuite de înșelăciune prin metoda "Accidentul"

Polițiștii din Capitală fac 11 percheziții marți dimineață în București, în județul Giurgiu, dar și într-un penitenciar din provincie, într-un dosar privind comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune prin telefon. Mai multe persoane vor fi audiate la Secția 1 Poliție.

Conform unui comunicat de presă al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB), persoanele bănuite de comiterea acestor infracțiuni apelau telefonic persoane de vârste înaintate și, sub pretextul că o rudă apropiată a acestora a suferit un accident cu urmări deosebit de grave, solicitau diferite sume de bani pentru acordarea îngrijirilor medicale corespunzătoare.

Un alt pretext folosit de bănuiți, arată DGPMB, consta în prezentarea unor situații în care o rudă apropiată a fost implicată într-un un accident rutier ce a avut ca urmare rănirea gravă a unui copil, iar singura cale de a evita arestarea era achitarea costurilor de spitalizare și operație ale acestuia.

Persoanele apelate erau determinate să le ofere diferite sume de bani sau bunuri de valoare, precum tablouri și bijuterii.

Prejudiciul adus părților vătămate se ridică la aproximativ 152.000 de lei.

Acțiunea, la care participă 80 de polițiști ai DGPMB, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

4 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!

5 Semne de panică la panarame! Cocina TV dezgroapă declarații pro-Firea și anti-Nicușor Dan făcute în 2016 de Mi…