Percheziţii la proxeneţi în Bucureşti şi judeţul Dâmboviţa; prostituatele erau bătute, umilite şi terorizate

Percheziţii la proxeneţi în Bucureşti şi judeţul Dâmboviţa; prostituatele erau bătute, umilite şi terorizate

Procurorii DIICOT şi lucrători de Poliţie judiciară au efectuat, joi, 18 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţul Dâmboviţa, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism şi influenţarea declaraţiilor.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu anul 2011, a fost constituit un grup infracţional organizat, care a obţinut sume importante de bani în urma săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism.

Au fost exploatate sexual, în România, Irlanda, Marea Britanie şi Germania, 18 persoane, care au fost recrutate cu preponderenţă din mediul rural, provenind din familii destrămate şi fără posibilităţi financiare, cărora li s-a promis o viaţă lipsită de griji şi, prin intermediul metodei "Loverboy", au fost determinate să practice prostituţia.

Cele care nu doreau să continue să se prostitueze au fost bătute, umilite, terorizate de către membrii grupului infracţional organizat.

Liderii grupării au fost responsabili de crearea profilelor de pe site-urile de escorte, de promovarea anunţurilor pe aceste site-uri, precum şi de încasarea sumelor de bani.

Conform DIICOT, în vederea documentării activităţii infracţionale, autorităţile române şi din Marea Britanie au semnat, în anul 2019, un acord pentru constituirea unei Echipe Comune de Anchetă - JIT (Joint Investigation Team).

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate în vederea indisponibilizării importante sume de bani, documente, înscrisuri şi telefoane mobile, utilizate de către persoanele bănuite în desfăşurarea activităţii infracţionale.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, 16 persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul DCCO - Serviciul Trafic de Persoane, BCCO şi al jandarmilor din cadrul BSIJ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale