Percheziţii la un bărbat din Craiova, acuzat că a şantajat companii, după ce le-a spart reţelele informatice

Percheziţii la un bărbat din Craiova, acuzat că a şantajat companii, după ce le-a spart reţelele informatice

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat, luni, percheziţii la locuinţa unui bărbat din Craiova, care a spart reţelele informatice ale unor companii (medii şi mari) din România, dar şi din alte state, de unde a extras volume mari de date, pe care le-a utilizat pentru a şantaja persoanele vătămate, prin ameninţarea cu expunerea acestora în mediul public, solicitând în schimb diferite sume de bani, în criptomonedă.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, suspectul este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de operaţiuni ilegale cu dispozitive informatice sau programe informatice, acces neautorizat la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, interceptare ilegală a unei transmisiuni informatice şi şantaj.

Documentarea activităţii infracţionale a fost făcută cu sprijinul Europol şi FBI, iar la activităţi au participat specialişti din cadrul Europol - EC3, pentru sprijin tehnic şi analitic.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”