Percheziții la un LIDER SINDICAL din Poliție! Locuința lui Iulian Surugiu este controlată de POLIȚIȘTI!

Percheziții la un LIDER SINDICAL din Poliție! Locuința lui Iulian Surugiu este controlată de POLIȚIȘTI!

Un lider de sindicat al Poliţiei Române este bănuit de evaziune fiscală. Locuința lui a fost, joi dimineață, percheziţionată de colegii lui. Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, este printre suspecții unui dosar de evaziune fiscală în care anchetatorii vorbesc de un prejudiciu de 8 milioane de lei, un prejudiciu cauzat în perioada 2009-2013 de mai multe societăți comerciale, printre care și cea deținută de Iulian surugiu: o firmă din domeniul construcțiilor, controlată de liderul de sindicat, dar care în acte apare pe numele soției sale și a cumnatului său. Anchetatorii sunt atât la locuința lui Iulian Surugiu, dar și la firma de construcții. Această societate a făcut achiziții fictive, a cumpărat materiale de construcții de la firme fantoma cu scopul de a păcăli statul.

45 de percheziții au loc, joi, la adrese din București, Ilfov și Giurgiu, într-un dosar ce vizează infracțiuni de evaziune fiscală în domeniul construcțiilor, vânzări de fier vechi și comerţ îmbrăcăminte –încălţăminte. Acțiunea este desfășurată de Poliția Capitalei, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. 

UPDATE: Perchezițiile au loc și acasă la Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie. Acesta ar controla prin intermediari o firmă.

-----

Astfel, anchetatorii au descins în București, Ilfov și Giurgiu, în vederea ridicării de documente financiar contabile şi înscrisuri de  la sediul social al unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, cu privire la care există indicii temeinice de comitere a infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

Tranzacții fictive prin 10 firme fantomă

 ”„Din cercetările efectuate până în prezent,  a rezultat faptul că, în perioada 2009 – 2013, în contabilitatea mai multor societăţi comerciale active, având ca principale obiecte de activitate construcţii, comerţ cu materiale feroase şi comerţ îmbrăcăminte –încălţăminte, au fost înregistrate achiziţii/prestări de servicii fictive, provenind de la un număr de 10 societăţi cu comportament de tip fantomă, înfiinţate în acest sens, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de aproximativ 8(opt) milioane lei (echivalentul sumei de aprox. 1,8 milioane Euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA de plat㔄, transmite Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

În cauza înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale faţă de 28 de suspecţi, împotriva cărora s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală.

În vederea asigurării prezenţei la audieri, au fost emise 28 de mandate de aducere.

În cauză, organele de urmărire penală beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, la acţiune participând şi poliţişti din cadrul I.G.P.R. – S.I.A.S.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante