Percheziții la Vama Moravița. DIICOT și DGA au BLOCAT COMPLET vama și au DEZARMAT POLIȚIȘTII!

Percheziții la Vama Moravița. DIICOT și DGA au BLOCAT COMPLET vama și au DEZARMAT POLIȚIȘTII!

Descindere în forță, marți dimineață, la punctul de trecere a frontierei Stamora-Moravița, care a fost luat cu asalt de polițiștii DGA și de jandarmi, care au intrat în forță în sediu și i-au dezarmat pe cei prezenți, informează Pressalert.ro .

Descindere în forță la punctul de trecere a frontierei Stamora-Moravița, care a fost în urmă cu câteva minute luat cu asalt de polițiștii DGA și echipaje ale Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, în cadrul unei ample operațiuni anti-corupție și de combatere a contrabandei a DIICOT Timișoara.

Jandarmii de la brigada specială au intrat în forță în sediu și i-au dezarmat pe cei prezenți. Practic, în acest moment vama este blocată în totalitate de această acțiune, anchetatorii începând percheziționarea sediului Poliției de Frontieră din punctul de trecere.

Conform primelor informații, acțiunea vizează zeci de polițiști bănuiți că în ultimii ani au primit șpagă pentru a permite contrabanda cu țigări prin punctul de trecere a forntierei de la granița externă a Uniunii Europene cu Serbia. În paralel, alte echipe au descins la locuințele contrabandiștilor, dar și la locuințele polițiștilor suspectați de fapte de corupție.

Aceasta este prima operațiune de amploare după acțiunea DNA și DGA din februarie 2011, când s-a descins în paralel la vămile Stamora-Moravița și Naidăș. Investigațiile DIICOT au scos la iveală faptul că, practic, în niciun moment nu s-a oprit perceperea de „taxe” în vama Stamora-Moravița.

Anchetatorii au strâns probe din care reiese că agenții și ofițerii care lucrau în punctul de trecere a frontierei primeau șpagă, iar banii erau apoi, conform tradiției, împărțiți. Structura era extrem de bine organizată, dar se acționa mult mai conspirat decât în anii anteriori primei operațiuni anti-corupție.




Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Citiți și judecați voi...