Percheziții la vila din Bavaria a oligarhului Alișer Usmanov

Percheziții la vila din Bavaria a oligarhului Alișer Usmanov

Vila din Bavaria a oligarhului Alișer Usmanov, un apropiat al lui Vladimir Putin, este percheziționată miercuri de Poliția Federală Germană, informează „Der Spiegel”.

Usmanov (dreapta) surprins alături de Putin în timpul unui eveniment la Kremlin FOTO EPA-EFE

Miliardarul Alișer Usmanov este acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani, precum și de încălcarea legilor comerțului extern.

Perchezițiile survin după câteva luni de anchetă, oligarhul rus de origine uzbekă fiind suspectat că ar ascunde sume enorme de bani de Fiscul german.

Usmanov a intrat în vizorul autorităților germane abia după izbucnirea războiului din Ucraina, pe 24 februarie.

Potrivit „Der Spiegel”, anchetatorii au descoperit cel puțin 100 de cazuri de spălare de bani de către Usmanov.

De asemenea, Usmanov este suspectat că ascunde active și venituri semnificative din tranzacții prin scheme complexe offshore și investiții opace.

Prejudiciul comis prin evaziune fiscală s-ar ridica la 555 de milioane de euro în perioada 2014-2022.

La începutul lui martie, autoritățile germane au confiscat un iaht al lui Usmanov în valoare de 600 de milioane de euro.

Alișer Usmanov, în vârstă de 69 de ani, are o avere estimată la circa 19,5 miliarde de dolari, care se datorează în principal companiei de telefonie mobilă MegFon și gigantului metalurgic Metalloinvest.

Considerat drept unul dintre oligarhii „preferaţi” ai lui Putin, Usmanov se află pe listele de sancțiuni ale UE și Statelor Unite.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale