Percheziţii privind operaţiuni fictive de reciclare, cu 22.000 de tone de deşeuri. La cât se ridică prejudiciul

Percheziţii privind operaţiuni fictive de reciclare, cu 22.000 de tone de deşeuri. La cât se ridică prejudiciul

Poliţiştii din cadrul IGPR - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează, miercuri, 14 percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, precum şi activităţi de ridicare de înscrisuri de la şapte societăţi comerciale într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în declaraţii şi uz de fals, relatează Agerpres.

Poliția a descins în București și județul Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală FOTO Adevărul

"Faptele ar fi fost comise de către persoane implicate în operaţiuni fictive de reciclare deşeuri de ambalaje şi deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE), cu impact negativ atât asupra mediului înconjurător, cât şi asupra bugetului de stat, respectiv Fondului pentru mediu", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis AGERPRES.

Trei mandate de aducere, puse în aplicare

Se vor pune în aplicare trei mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, ce vor fi conduse la sediul unităţii de poliţie în vederea aducerii la cunoştinţă a faptelor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi a audierii acestora.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020 - 2021, prin intermediul unor societăţi comerciale coordonate direct sau prin interpuşi, în scopul obţinerii unor sume de bani, cu titlu de bonificaţie, de la organizaţii care implementează obligaţiile privind răspunderea extinsă a producătorului, persoanele bănuite ar fi furnizat acestor entităţi documente justificative în care ar fi consemnat activităţi nereale de colectare şi reciclare a 22.236.016 kilograme de deşeuri - ambalaje şi DEEE.

Prejudiciul se ridică la 79 milioane de lei

Prin raportarea acestei cantităţi în sistemul de transfer de responsabilitate s-a produs un prejudiciu Administraţiei Fondului pentru Mediu în valoare totală de 79.085.258 de lei. La acţiune participă poliţişti din cadrul IGPR - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi al Institutului Naţional de Criminalistică.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...