Perfidia lui Iohannis sau cum mor partidele care nu îndrăznesc să-și supere președintele

Perfidia lui Iohannis sau cum mor partidele care nu îndrăznesc să-și supere președintele

Cică Iohannis s-a purtat foarte rece, dacă nu umilitor, cu delegația PNL prezentă la întâlnirea protocolară de la Cotroceni. Reproșându-le reprezentanților PNL rezultatele jenante. Care-l pun pe el într-o situație grea. Ce tupeu! Ce perfidie! Hai să vă spunem un amănunt. Care arată cât de jalnic poate fi chiar și un om îmbrăcat în haina grea a funcției de președinte. Și, cum un interes meschin al unui singur om poate genera un lanț de consecințe nefaste pe termen lung. Atât pentru un partid, în speță PNL, dar mai ales pentru țară.

Despre ce vorbim? Și despre cei care au participat la acea întâlnire tac laș și doar bârfesc pe la colțuri. De ce? Din frica tâmpită că președintele te poate pedepsi. Nu este ceva nou, este un deja-vu, așa se întâmpla și pe timpul lui Băsescu.

În 2015, cu puțin timp înaintea votării în Senat, primul for decizional, a legii privind alegerea primarilor, Klaus Iohannis i-a chemat pe șefii liberali la Cotroceni și le-a cerut să voteze pentru alegerea într-un singur tur. De ce? Pentru că la Sibiu s-ar pierde primăria. Și nu este un semnal bun! Da, oameni buni, oricât ar părea de halucinant, așa s-a întâmplat. Președintele nostru, dintr-un interes personal mărunt, a cerut partidului prezidențial să voteze împotriva intereselor sale! Și nimeni dintre cei prezenți la acea întâlnire nu a avut curajul să-l înfrunte!

Consecințele s-au văzut la București, în iunie anul acesta! Și la alegerile parlamentare, în consecință! 

Iar acum vine, cu perfidie, și face pe supăratul! Fix ca Traian Băsescu în momentul în care mazeta blondă nu s-a ales președinta PDL! Știți, scena de la perdeluță! 

După cum evoluează, cu rapiditate, lucrurile, PNL va avea în scurt timp soarta PDL. Pentru că majoritatea parlamentarilor abia aleși sunt cu bagajele făcute. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale