Pericol la Marea Neagră. Autoritățile din Odesa interzic mersul la plajă și nu recomandă consumul de produse locale

Pericol la Marea Neagră. Autoritățile din Odesa interzic mersul la plajă și nu recomandă consumul de produse locale

Cadavrele animalelor și bunurile persoanelor din zonele inundate au început să sosească în Golful Odesa.

Foto: Nexta TV via Twitter

Cadourile” teribile care sosesc pe litoralul Mării Negre sunt semnalate de localnici pe rețelele de socializare . În special, populația din suburbiile Odesei și Yuzhnoy raportează despre piese de mobilier sparte, părți de clădiri - acoperișuri, uși etc.

Apa continuă să curgă dinspre Herson. Totul este acolo... de la acoperișurile caselor, minele rusești, până la cadavrele animalelor...", spun oamenii.

În plus, pe rețelele de socializare au apărut mesaje despre sârmă ghimpată care blochează accesul la unele plaje din zona Veliky Fontan, în special lângă plaja Riviera.

image

Oamenii sunt siguri că acest lucru se face pentru a împiedica trecerea spre mare. Unii cetățeni mai scriu că ar fi văzut cadavrele locuitorilor morți din regiunea Herson, care au fost aduse de curenți pe țărm. Încă nu se știe dacă acest lucru este adevărat sau nu.

În același timp, Departamentul principal al Serviciului de Stat pentru Producție și Consumator din regiunea Odesa a publicat o declarație a primului adjunct al șefului instituției Svyatoslav Litoshko, care îi liniștește pe locuitorii din Odesa cu privire la posibila deteriorare a situației sanitare și epidemice în regiune.

"Totul este sub control. Avem o cantitate suficientă de reactivi pentru a localiza și elimina orice situații neobișnuite", a spus oficialul .

Potrivit acestuia, detonarea barajului a provocat inundarea teritoriilor și atunci când apa se retrage, peștii pot muri.

"De asemenea, cu aceste inundații, orice poate intra în apă. Unii au văzut deja bunurile oamenilor spălate din apartamente și gospodării din Oblastul Herson plutind în mare de-a lungul regiunii Yuzhny", afirmă Litoshko. El îi asigură pe locuitori că specialiștii efectuează prelevare non-stop de apă potabilă și monitorizează prețurile în magazinele și farmaciile din oraș. Potrivit acestuia, prețurile nu s-au schimbat încă și nu există o creștere a incidenței bolilor intestinale. Cu toate acestea, administrația regională a Serviciului de Stat al Producției și Consumatorului consolidează controlul de laborator al produselor lactate, peștelui și cărnii de pe toate piețele din regiune.

Oficialul i-a avertizat, de asemenea, pe locuitorii regiunii să nu cumpere alimente din piețele spontane.

La rândul său, Oleg Kiper, șeful OVA Odesa, confirmă că o cantitate mare de moloz au intrat în Marea Neagră dinspre Nipro, ca urmare a atacului terorist asupra CHE Kakhovskaya.

În zona mării din apropierea țărmului Odesei, au fost deja înregistrate mine și muniție nefolosită, resturi de clădiri și copaci. Fac apel la locuitorii regiunii Odesa să se abțină de la mersul pe litoral și pe plaje. Toate serviciile lucrează pentru eliminarea consecințelor a încă unei crime a Federației Ruse”, a spus Kiper.

Atacul terorist asupra CHE Kakhovskaya, care a fost efectuat în noaptea de 6 iunie, a provocat pagube enorme Ucrainei. Din cauza distrugerii barajului, zeci de așezări au fost inundate, oameni, floră și fauna au fost uciși. Pârâurile murdare, împreună cu dispozitivele explozive care au fost instalate de ocupanți, sunt transportate de râuri în Marea Neagră. Pe 8 iunie, militarii au raportat că au distrus una dintre ele la Odesa - o mină antipersonal.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

2 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

3 Andrei Caramitru șterge pe jos cu Nicușor Dan

4 Un fascinant material despre istoria Pământului... Ce s-ar fi întâmplat acum 591 de milioane de ani...

5 VIDEO Da, e Simion încolțit de ghinion...