Persoanele cu probleme psihice din New York vor fi internate chiar și împotriva voinței lor

Persoanele cu probleme psihice din New York vor fi internate chiar și împotriva voinței lor

Primarul newyorkez Eric Adams a anunțat marți un plan de spitalizare involuntară a persoanelor fără adăpost de pe străzi și de la metrou, considerate bolnave psihic grave și netratate, afirmând că New York-ul are „o obligație morală” de a rezolva „o criză pe care o vedem în jurul nostru”.

plan de spitalizare involuntară a persoanelor fără adăpost de pe străzi și de la metrou

Efortul va implica spitalizarea involuntară a persoanelor, chiar dacă acestea nu prezintă un risc imediat de a face rău altora, potrivit DNYUZ.

„Persistă neînțelegerea comună că nu putem oferi asistență involuntară decât dacă persoana este violentă”, a spus Adams. „Acest mit trebuie să fie înlăturat. În continuare, vom depune toate eforturile pentru a-i ajuta pe cei care suferă de probleme psihice și a căror boală îi pune în pericol, împiedicându-i să își îndeplinească nevoile umane de bază”.

Orașul a declarat că va derula imediat cursuri de formare pentru ofițerii de poliție, personalul serviciilor medicale de urgență și alt personal medical pentru a „asigura o îngrijire plină de compasiune”.

În mod frecvent, persoanele fără adăpost cu boli mintale grave sunt aduse în spitale, pentru a fi externate câteva zile mai târziu, când starea lor se îmbunătățește ușor. Adams a declarat că această reformă se va baza pe faptul că acești pacienți trebuie să rămână în spitale până când sunt stabili sau până când există un tratament real și funcțional.

Spitalele invocă adesea lipsa paturilor de psihiatrie ca motiv pentru externarea pacienților, dar primarul a spus că se va asigura că există suficiente paturi pentru aceste persoane. El a menționat că guvernatorul Kathy Hochul a fost de acord să adauge 50 de paturi noi de psihiatrie. „Vom găsi un pat pentru toată lumea”, a spus Adams.

Întrebat despre legalitatea reținerii involuntare a oamenilor, Brendan McGuire, consilierul șef al primarului, a declarat marți că oamenii vor fi reținuți în baza unei legi de stat privind îngrijirea mintală care permite internarea involuntară în cazul în care reprezintă o amenințare pentru ei înșiși sau pentru alții. McGuire a spus că lucrătorii vor evalua persoanele „de la caz la caz”, inclusiv dacă sunt capabile să își asigure singure nevoile de bază, cum ar fi hrana, adăpostul și îngrijirea sănătății.

Efortul va implica, de asemenea, o creștere a utilizării Legii Kendra, care permite instanțelor să impună tratament pentru cei care reprezintă un pericol pentru ei înșiși sau pentru alții.

De la pandemie, o serie de atacuri aleatorii de profil înalt pe străzi și la metrou au lăsat mulți newyorkezi cu sentimentul că orașul a devenit mai imprevizibil și mai periculos. Mulți dintre cei acuzați în aceste atacuri au fost persoane care se luptau atât cu boli mintale, cât și cu lipsa de adăpost, ceea ce a dus la solicitări din multe părți ca oficialii aleși să ia măsuri pentru a aborda aceste probleme.

Infracționalitatea a crescut brusc în metrou în acest an, iar primarul a declarat luna trecută că problemele psihice au fost principala cauză a acesteia: „Atunci când faceți o analiză a infracțiunilor de la metrou, vedeți că acestea sunt comise de persoane cu probleme mintale”.

De asemenea, primarul Adams a subliniat importanța spitalizării și tratării persoanelor cu boli mintale grave, chiar dacă acestea nu amenință pe nimeni.

„Bărbatul care stă toată ziua pe stradă, vizavi de clădirea din care a fost evacuat în urmă cu 25 de ani, așteptând să fie lăsat să intre în casă; boxerul din umbră de la colțul străzii din Midtown, mormăind singur în timp ce lovește un adversar invizibil; bărbatul care nu răspunde și care nu poate coborî din tren la capătul liniei fără ajutorul echipei noastre mobile de criză: Acești newyorkezi și alte sute de persoane ca ei au nevoie urgentă de tratament și adesea îl refuză atunci când li se oferă”, a declarat primarul.

El a adăugat: „Însăși natura bolilor lor îi împiedică să își dea seama că au nevoie de intervenție și sprijin. Fără această intervenție, ei rămân pierduți și izolați de societate, chinuiți de iluzii și gândire deviantă.”

La începutul acestei luni, avocatul public al orașului, Jumaane Williams, a publicat un raport în care a criticat eforturile primarului de a-i ajuta pe newyorkezii cu boli mintale grave, afirmând că Adams se bazează prea mult pe poliție.

Un apărător al bolnavilor cu probleme psihice a declarat că măsurile anunțate de primar au mers prea departe și că se vor dovedi contraproductive.

„Primarul a vorbit despre o «abordare bazată pe traume», dar constrângerea este ea însăși traumatică”, a declarat Harvey Rosenthal, director executiv al Asociației Serviciilor de Reabilitare Psihiatrică din New York și un critic de lungă durată al internării involuntare.

Adams a avertizat că va dura mai mult timp până când noua politică va fi implementată.

Nimeni nu ar trebui să creadă că decenii de disfuncționalități pot fi schimbate peste noapte”, a spus el. „Cea mai lungă călătorie începe cu un singur pas”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”