Peru: Poliția a confiscat 30 de milioane de dolari și 50.000 euro falși și a arestat 49 de persoane

Poliția Națională din Peru (PNP) a arestat 49 de persoane, între care doi ecuadorieni, și a confiscat 30 de milioane de dolari și 50.000 de euro în bancnote contrafăcute, în cea mai mare operațiune de acest tip din istoria țării, a informat miercuri ministerul de interne de la Lima, citat de agenția EFE.

Operațiunea a avut loc în zorii zilei de marți și a permis confiscarea banilor falsificați, precum și reținerea a 32 de bărbați și 17 femei, toți acuzați ca făcând parte din diferite organizații criminale.

Potrivit informațiilor oficiale, aceste grupări au format o rețea mafiotă care desfăcea enorme cantități de bani falși în afara țării prin poștă și folosirea de persoane pentru transport.

La operațiune, derulată de Divizia Antifraudă a Direcției de Investigații Penale a PNP, au participat mai mult de o mie de agenți, care au intervenit în 45 de imobile din Lima, dar și în cinci proprietăți din Tumbes și una din Sullana, orașe din nordul țării. De asemenea au fost făcute raiduri în două închisori din Lima.

Comunicatul a indicat că poliția a început să investigheze în urmă cu opt luni presupusa organizație criminală, prin intermediul ascultărilor legale, identificarea celulelor din penitenciare cu comunicații telefonice și supravegherea și urmărirea persoanelor.

Poliția a confiscat totodată trei pistoale, o grenadă de război, veste antiglonț și nouă echipamente folosite pentru falsificarea de bancnote.

Ministerul peruan de interne a explicat că, deși SUA erau principala destinație a trimiterilor ilegale, PNP a stabilit că rețeaua avea conexiuni în Ecuador, Columbia, Venezuela, Brazilia, Bolivia, Chile, Argentina, Uruguay, Paraguay și țări din Uniunea Europeană.

Din acest motiv, a continuat ministerul, cheia reușitei a fost schimbul de informații și asistența tehnică a serviciului secret nord-american și Europol.

"Cooperarea instituțiilor menționate a fost importantă pentru punerea în aplicare a transferului controlat de dolari falși în Boston (SUA) și în Cúcuta (Columbia)", a informat sursa citată.

Cei reținuți rămân în custodia anchetatorilor pentru a aprofunda cercetările asupra presupusei comiteri de delicte contra ordinii financiare și monetare prin modalitatea falsificării, transportului și distribuției de monedă națională și străină pe scară largă.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Confirmare oficială / Dragnea și Tăriceanu au dat liber Ungariei să-și facă de cap în Transilvania!

2 Document / Așa arată jaful PSD! Guvernul Orban refuză plăți de aproape 150 milioane lei pentru proiecte PNDL făc…

3 Judecați voi! O judecătoare care a scăpat ca prin minune de pușcărie se pensionează cu 16.000 de lei pe lună, …

4 ULTIMĂ ORĂ / Dragnea va ieși din pușcărie în mai puțin de doi ani! Toader a clasificat întreg penitenciarul Raho…

5 VIDEO Dosarul șpăgilor explodează în PSD! Deputata PSD Jivan, audiată la DNA! Sunt așteptați Fifor și Cuc!

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri