Peru/prezidențiale: Pablo Kuczynski a obținut 50,32% din sufragii după numărarea a 92,6% din buletinele de vot

Candidatul de centru-dreapta Pedro Pablo Kuczynski are un mic avans în fața contracandidatei sale, Keiko Fujimori, după numărarea a 92,6% din buletinele de vot în cadrul alegerilor prezidențiale desfășurate duminică în Peru, transmit AFP și Reuters.

Potrivit Biroului electoral central din Peru (ONPE), Kuczynski a obținut 50,32% din voturi, iar Keiko Fujimori — fiica fostului președinte Alberto Fujimori, închis pentru crime contra umanității — 49,68% din sufragii.

În pofida faptului că în Peru votul este obligatoriu (în caz contrar persoanele în cauză fiind pasibile de amendă), 17,5% dintre alegători nu au votat.

''Alegerile sunt prea strânse pentru a declara un câștigător. Nu este exclusă o revenire în ultimul minut în favoarea doameni Fujimori'', a apreciat analistul Adam Collins, de la grupul de reflecție Capital Economics.

Cei doi candidați rămân la fel de prudenți. Rezultatele definitive, pentru a afla cine îi va succeda președintelui de stânga Ollanta Humala, aflat la putere din 2011, vor fi anunțate cel mai devreme luni seara.

''Încă nu am învins. Trebuie să așteptăm rezultatele oficiale'', a declarat, în fața simpatizanților săi, Pedro Pablo Kuczynski, supranumit PPK (inițialele numelui său, dar și ale partidului din care face parte, Peruanos
Por el Kambio).

La rândul său, Keiko Fujimori i-a invitat pe susținătorii săi să dea dovadă de răbdare până la anunțarea rezultatelor finale.

''Vom aștepta rezultatele cu prudență'', a spus ea, care a mizat pe ''votul rural al Peru-ului profund''.

În primul tur al alegerilor prezidențiale, desfășurat pe 10 aprilie, Keiko Fujimori a obținut 39% din voturi, față de 21% pentru Kuczynski, în timp ce partidul său deține majoritatea absolută în parlament.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

5 Rareş Bogdan o pune la punct pe Fiola după atacul xenofob la adresa președintelui: Vom face plângere!

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb