Pesedista Dana Gîrbovan, noua președintă a Curții de Apel Cluj/A fost la un pas de-a deveni ministrul Justiției în Guvernul Dăncilă

Pesedista Dana Gîrbovan, noua președintă a Curții de Apel Cluj/A fost la un pas de-a deveni ministrul Justiției în Guvernul Dăncilă

Judecătoarea PSD Dana Gîrbovan urmează să fie numită în funcția de președinte al Curții de Apel Cluj, începând cu dată de 1 ianuarie 2021, anunță publicația  Clujust.ro .

Conform sursei citate, luni, 23 noiembrie, este ultima zi de depunere a contestațiilor la baremul de evaluare de la testarea scrisă privind managementul, comunicarea și resursele umane la concursul pentru ocuparea acestei funcții.

La concursul pentru funcție au mai participat două nume grele din magistratură clujeană, Elena Botezan – fost procuror șef DNA Cluj și Irinel Andrei – fost vicepreședinte al Curții.

Potrivit sursei citate, soluționarea contestaților la barem nu poate să schimbe rezultatul de la Cluj, fiind diferența suficientă de punctaj între Gîrbovan și Irinel Andrei. Precizăm că pe site-ul CSM, candidații sunt notați cu coduri, de aceea informațiile sunt pe surse. Clasamentul oficial va fi afișat în 7 decembrie.

Dana Gîrbovan îi succede în funcție judecătoarei Denisa Baldean, care a avut două mandate, iar acum este în concursul de promovare la Înalta Curte.

În august 2019, judecătoarea Dana Girbovan, propusă de premierul Viorica Dancilă pentru postul de ministru al Justiției, a anunțat că demisionează din magistratură. Membrii Secției pentru judecători din cadrul CSM au decis, într-o ședință care a durat 30 de secunde, să aprobe demisia din magistratură a Danei Gîrbovan.

Ulterior, Klaus Iohannis a anunțat că a decis respingerea numirii ei în funcția de ministru al Justiției, iar în această situație Dana Gîrbovan și-a retras cererea de demisie și a rămas în magistratură.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...