Pesedistul de la ANRE a încheiat un contract de 10 milioane cu firma unui fost director al lui Sebastian Ghiță

Pesedistul de la ANRE a încheiat un contract de 10 milioane cu firma unui fost director al lui Sebastian Ghiță

Compania Metaminds, condusă de un fost director de vânzări la Asesoft Technologies, firma fugarului Sebastian Ghiță, va realiza platforma online prin care românii își vor putea schimba furnizorul de energie electrică și gaze naturale.

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a anunțat marți că a finalizat procedura de licitaţie pentru atribuirea contractului de servicii pentru realizarea și implementarea unei Platforme online de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale la nivel național (POSF).

Câștigătoare a fost desemnată compania Metaminds, condusă de directorul general Andrei Cruceru. Potrivit ANRE, contractul are o valoare de 10,84 milioane lei, fără TVA, durata fiind de 11 luni.

Citește integral pe economedia.ro

Cine controlează Metaminds

Compania Metaminds este controlată de Andrei Cruceru (50%), de Giorgia Bordușanu (10%) și de compania Servicebridge Partners SA (40%), controlată la rândul ei de Andrei Cruceru (51%) și de Marius-Ionuț Marinescu (49%).

Andrei Cruceru, în prezent director general al Metaminds, a fost angajat la Asesoft Technologies în perioada martie 2013 – septembrie 2015, în funcția de Director de Vânzări către Sectorul Public. Asesoft este o companie fondată de Sebastian Ghiță. Compania a fost trimisă în judecată de DNA, în 2019, pentru evaziune fiscală de 100 de milioane de lei, alături de alte firme controlate de Ghiţă. Vezi aici.

Într-un drept la replică transmis EduPedu , anul trecut, Andrei Cruceru a recunoscut că a fost angajat la Asesoft Technologies în perioada martie 2013 – septembrie 2015, în funcția de Director de Vânzări către Sectorul Public, precizând însă că nu a avut nicio altă legătură cu Sebastian Ghiță.

Bordușanu a fost de asemenea Internal Communication Manager la Asesoft International între decembrie 2012 – septembrie 2015.

Metaminds a fost denumită inițial Nova Tech Integrated Solutions, firma finalizând procesul de rebranding la finalul anului 2019.

Nova Tech Integrated Solutions a fost înființată în 2015 de Liviu Mircea Uruc (95%), un interpus al lui Sebastian Ghiță, şi Răzvan-Iulian Băicoianu (5 %). Uruc era acționar și la Affichage Romania, una dintre cele mai mari companii de outdoor din România. În plus, reprezentantul legal al companiei a fost Andrei Nicolescu, avocatul lui Sebi Ghiţă.

Contracte uriașe cu statul

Metaminds și fosta Nova Tech Integrated Solutions au câștigat în trecut o serie de contracte uriașe cu statul.

Mai precis, Metaminds a fost implicată în proiectul de dotare wireless a școlilor din megacontractul câștigat în 2019 de un consorțiu condus de Telekom România Mobile Communications. Proiectul a făcut obiectul unor lupte subterane serioase, fiind unul dintre motivele pentru care fostul șef PSD, Liviu Dragnea, a amenințat într-un interviu la Antena 3 că va scoate SRI din procedura de aprobare a marilor contracte de IT, potrivit surselor G4Media.ro.

În 2018, Nova Tech Integrated Solutions, alături de compania NET Brinel din Cluj, au câștigat un contract de informatizare a instanțelor în valoare de peste 46 de milioane de lei, adică peste 9,6 milioane de euro.

Nova Tech Integrated Solutions a mai câştigat, în asociere cu Siveco România, licitația de peste 25 de milioane de euro organizată de SRI în iunie 2017 pentru sistemul SII Analytics, care poate face căutari avansate în bazele de date ale instituţiilor. Nova Tech a câştigat doar un contract de 678.000 de lei fără TVA pentru „furnizare interconectare reţele LAN şi SAN”. Contractul mare pentru „furnizare platformă Big Data” a fost adjudecat de liderul asocierii, Siveco România.

Nova Tech a mai avut și contracte pentru furnizare echipamente IT şi cu ANAF sau MAPN, potrivit SEAP.

Metaminds a avut anul trecut afaceri de 156 milioane lei, triplu față de anul 2018, și un profit net de aproape 9 milioane de lei. Compania are 32 de angajați.

Totodată, reamintim că Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), instituția care arbitrează piața energiei, este condusă de Dumitru Chiriţă (57 de ani), numit președinte de majoritatea PSD din Parlament în noiembrie 2017.

Andrei Cruceru, directorul Metaminds, și Dumitru Chiriță, șeful ANRE, semnând contractul pentru platformă / Sursa foto: ANRE


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?