Peste 100 de locuințe au fost inundate în Krivoi Rog, după ce rușii au lovit un baraj pentru a împiedica ofensiva ucraineană

Peste 100 de locuințe au fost inundate în Krivoi Rog, după ce rușii au lovit un baraj pentru a împiedica ofensiva ucraineană

Nivelul apei din râul Inhuleţ a scăzut cu 40 de centimetri și continuă să scadă, după ce forțele ruse au atacat miercuri infrastructura hidrotehnică ucraineană din vestul regiunii Dnipropetrovsk, distrugând barajul Karachun, ceea ce a dus la inundarea a peste 100 de case regiune și evacuarea oamenilor, a anunțat joi, șeful administrației militare civile din regiunea Dnipropetrovsk, Valentin Reznichenko, relatează CNN .

În total de 112 case și mai multe străzi au fost inundate Foto: Twitter @tvtoront

"Mulțumesc salvatorilor, serviciilor de urgență și tuturor celor care au lucrat noaptea și continuă să lucreze acum. Fiecare dintre voi a făcut o treabă incredibilă”, a scris Reznichenko într-o postare pe Telegram.

De altfel, pentru a scădea nivelul apei din râul Inhuleţ un baraj a fost aruncat în aer noaptea trecută.

Noaptea trecută au fost luate numeroase măsuri, pornind de la două detonări ale barajului de lângă Chornohora pentru a-i crește capacitatea, și terminând cu lucrări de inginerie majore”, a declarat Oleksandr Vilkul, șeful Administrației Militare din Krivoi Rog, conform ukrinform.

Miercuri, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că atacurile rusești au vizat barajul lacului de acumulare Karachun din Krivoi Rog.

În total opt rachete de croazieră rusești au lovit miercuri ținte din oraşul Krivoi Rog, distrugând barajul Karachun, drept urmare nivelul apei crescuse cu 2,5 metri, provocând mai multe inundații în regiune, conform Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Atacurile au distrus o stație de pompare a apei și au inundat terasamentele, care se află la doar câțiva metri de clădiri rezidențiale, potrivit deputatului ucrainean Inna Sovsun.

În total 112 case și mai multe străzi au fost inundate în Hdantsivka și Matrenivka, regiunea Inhuleț din din Krivoi Rog. Locuitorii au fost evacuați.

Râul Inhuleț curge mai la sud de Krivoi Rog și este o zonă geografică importantă pentru contraofensiva ucraineană în curs de-a lungul graniței Herson-Nikolaiev.

Potrivit ISW, forțele ruse au vizat probabil barajul Karachun pentru a deteriora podurile de pontoane ucrainene aflate în aval, în condițiile în care, conform ultimelor rapoarte, trupele ucrainene încearcă să avanseze prin capul de pod peste râul Inhuleţ, lângă localitatea Davîdiv Brid, ca parte a contraofensivei în curs de desfășurare în Herson.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...