Peste 100 de organizații umanitare cer UE să abandoneze noul său plan privind migrația

Peste 100 de organizații umanitare cer UE să abandoneze noul său plan privind migrația

Comisia Europeană trebuie să elaboreze proiectul unui nou acord privind migrația dinspre Africa și Orientul Mijlociu, au anunțat luni 109 de organizații umanitare, înainte cu o zi de începerea unui summitul al UE la Bruxelles, transmite DPA.

Executivul comunitar a propus în această lună ca țărilor din Asia și Orientul Mijlociu — printre care Etiopia, Iordania, Liban și Libia — să li se ofere un mix de stimulante pozitive și negative pentru a ajuta la reducerea fluxurilor migratorii spre Europa.

Planul, similar acordului încheiat de UE cu Turcia în luna martie, limitează migrația 'cu costul credibilității europene în apărarea valorilor fundamentale și drepturilor omului', se menționează în declarația dată publicității de Amnesty International.

''Această abordare nu doar că nu va reuși să spargă modelul de afaceri al traficanților, dar va spori suferința umană întrucât oamenii sunt forțați să folosească rute mai periculoase'', se mai arată în declarație.

Migrația este una dintre temele ce vor fi dezbătute la summitul de două zile care începe marți la Bruxelles. Discuțiile se vor concentra pe manifestarea solidarității europene după ce Marea Britanie a decis, printr-un referendum desfășurat joi, să părăsească Uniunea Europeană.

Printre organizațiile semnatare se află Oxfam, Medici Fără Frontiere (MSF), Salvați Copiii și Human Rights Watch.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa