Peste 130 de percheziții domiciliare și aproximativ 2,5 tone de droguri ridicate de polițiști

Peste 130 de percheziții domiciliare și aproximativ 2,5 tone de droguri ridicate de polițiști

Poliția Română a efectuat, pe parcursul a două săptămâni, 137 de percheziții domiciliare în urma cărora a ridicat peste 2,5 tone de droguri, cântare folosite la cântărirea drogurilor, grindere, țigări, alcool, arme, aparatură electronică și aproape 2.000 de cupiuri de bancnote contrafăcute.

Potrivit unui comunicat al IGPR transmis duminică AGERPRES, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra a patru apartamente, a unui autoturism și au fost ridicați 360.000 de lei, 6.000 de euro, 350 de dolari și 279.000 de forinți.

"În perioada 24 iunie — 7 iulie a.c., polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au efectuat 39 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale specializate în trafic de persoane, trafic și consum ilicit de droguri, criminalitate informatică și spălare de bani. În cadrul investigațiilor, pentru probarea activității infracționale a 176 de persoane bănuite, polițiștii au efectuat 137 de percheziții ce au vizat atât imobilele folosite de acestea, cât și autovehicule pe care cei în cauză le utilizau în activitatea infracțională. În urma administrării probatoriului, 46 de persoane au fost reținute sau arestate, iar față de 10 a fost luată măsura controlului judiciar", precizează sursa citată.

La acțiunile desfășurate au participat 375 de polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale și teritoriale ale Poliției Române. Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Activitățile desfășurate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea DIICOT.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...