Peste 130 de tineri politicieni din Europa, la București, la 25 de ani de la înfiinţarea Tineretului PPE

Peste 130 de tineri politicieni din Europa, la București, la 25 de ani de la înfiinţarea Tineretului PPE

Peste 130 de lideri politici de tineret din Europa, reprezentând 63 de organizaţii din 39 de ţări, au participat la evenimentul care a marcat 25 de ani de la înfiinţarea Tineretului Popular European.

Organizația de tineret a Partidului Popular European

Potrivit unui comunicat de presă, Organizația de tineret a Partidului Popular European reunește 63 de organizații politice de tineret de centru-dreapta din 39 de țări din întreaga Europă, fiind astăzi cea mai mare organizație politică de tineret din Europa”, iar „din rândurile YEPP, care reprezintă o veritabilă pepinieră pentru Partidul Popular European, foarte mulți tineri au devenit membri ai parlamentelor naționale sau ai Parlamentului European, miniștri, secretari de stat, sau chiar prim-miniștri”.

De asemenea, potrivit sursei citate, „la eveniment au fost prezenți peste 130 de lideri politici de tineret din Europa precum și alumni YEPP, iar din partea organizației gazdă, Tineretul Național Liberal, au participat membrii Biroului Politic National”, iar tinerii populari europeni au adoptat, dezbătut și votat o serie de rezoluții, „în domenii de interes pentru Uniunea Europeană, precum integrarea refugiaților ucraineni, îmbunătățirea mobilității feroviare la nivelul UE, realismul climatic și creșterea rezilienței sistemelor de inteligență artificială (AI) realizate în Uniunea Europeană”.

Printre subiectele tinerilor au fost și „digitalizarea, relocarea și reconstrucția capabilităților de producție la nivel european, și asigurarea securității granițelor în contextul unui fenomen migraționist complex”.

Cu ocazia aniversării, mai mulți oficiali europeni de rang înalt au transmis mesaje, printre care și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Potrivit sursei citate, șefa CE le-a transmis felicitări tinerilor, arpătând că implicarea lor a ajutat la construirea unei Europe mai puternice.

„În lunile ce urmează, avem nevoie de toată energia și implicarea voastră, pentru că va trebui să fim uniți și puternici și împreună să asigurăm pacea în Europa, pentru ca generațiile următoare să poată crește și se poată dezvolta. Împreună, trebuie să consolidăm democrația din interior și să combatem dezinformarea. Este timpul să dăm o nouă dimensiune visului și promisiunii europene, și vă asigură că împreună vom reuși să asigurăm pacea pentru generațiile următoare iar Uniunea Europeană se va ridica la înălțimea provocărilor pe care le are de înfruntat. Reușim împreună”, a mai transmis președinta Comsiei Europene.

De asemenea, potrivit sursei citate, și Manfred Weber, președintele Partidului Popular European a transmis tinerilor că este recunoscător pentru activitatea desfășurată de tineri și pentru faptul că sunteți orientați spre soluții. „Împreună construim o Uniune mai puternică iar voi, generația tânără, sunteți esențiali acum, când Europa este din nou într-un punct de cotitură și este necesar să luăm decizii importante. Sunt sigur că valorile noastre de bază, responsabilitatea și bunul simț, ne vor ajuta și de această dată”, a transmis Manfred Weber.

Mariya Gabriel, Comisar european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, le-a transmis că, împreună vor putea „pune la treabă inovația generată în Europa și vom transforma Uniunea Europeană într-un pol global al inovației. Împreună vom reuși să facem Europa digitală, să reconstruim capabilitățile de producție și să oferim o educație mai bună pentru cetățenii europeni. Exprimați-vă viziunea: dezbateți, implicați-vă, schimbați Europa în bine”.

De asemenea, Sigfried Mureșan, europarlamentar și vicepreședinte al Partidului Popular European, a subliniat că „Europa trece print-o perioadă de schimbări semnificative, iar modul în care unii dintre competitorii noștri politici abordează temele majore pentru Uniunea Europeană este populist, lipsit de substanță și de soluții reale”

„În acest context, sunt convins că împreună cu voi, tinerii lideri ai Partidului Popular European, vom reuși să ne adaptăm și să le arătăm cetățenilor europeni faptul că PPE este partidul care propune soluții serioase, realiste, realizabile și de bun simț, și că ne vom ridica din nou la înălțimea așteptărilor pe care aceste vremuri complicate le aduc la nivelul preocupărilor cetățenilor europeni”, a mai transmis Mureșan.

Președintele YEPP, Lidia Pereira, a mulțumit organizatorilor și participanților și a reafirmat rolul și misiunea organizației privind implicarea în toate temele și deciziile majore care se iau la nivel european și să reprezinte o veritabilă voce a tinerei generații la nivelul instituțiilor europene.

Vicepreședintele YEPP și președintele TNL, Mara Mareș a subliniat că „semnalele pe care tinerii lideri politici europeni le transmit, de la nord la sud și de la vest la est, sunt de unitate, coordonare și cooperare”, arătând că are încredere „că vom reuși să ne apărăm valorile, drepturile și libertățile și, cel mai important, că vom reuși să readucem pacea pe continentul european”.

De asemenea, cu prilejul acestei aniversări, au fost oferite distincții mai multor organizații politice membre YEPP:

- YEPP Prize for Freedom Fighters – a fost decernat organizațiilor politice de tineret din Ucraina (YDA, SM);

- YEPP Prize for Human Rights – a fost decernat organizațiilor politice de tineret din Belarus (YF, YD, YCSU);

- YEPP Prize for Innovation, Digitalization and Sustainability – ONNED, Grecia

- YEPP Resolutions Champion – JOVP, Austria

- YEPP Member of the year 2022 – Pasi Huikuri, MUF, Finlanda.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”