Peste 30 de deţinuţi din Penitenciarul Botoşani au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus

Peste 30 de deţinuţi din Penitenciarul Botoşani au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus

Peste 30 de deţinuţi din Penitenciarul Botoşani au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliţei.

Potrivit sursei citate, focarul de COVID-19 de la unitatea de detenţie din Botoşani durează de peste două luni, însă în prezent este înregistrat cel mai mare număr de cazuri active.

"Avem la Penitenciar 33 de deţinuţi cu COVID-19. Acolo este o situaţie atipică, pentru că a crescut numărul de cazuri deşi rata de vaccinare este destul de mare şi în rândul deţinuţilor şi în rândul personalului", a afirmat Adăscăliţei.

Oficialul DSP susţine că unitatea a luat măsuri pentru prevenirea răspândirii bolii, însă este posibil ca infectările să fi apărut ca urmare a faptului că deţinuţii care execută pedeapsa în regim semi-deschis au mers la muncă în afara penitenciarului.

Monica Adăscăliţei susţine că o parte din deţinuţii depistaţi pozitiv au fost transferaţi, temporar, la spitalele penitenciar din ţară. AGERPRES/(A- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Karina Olteanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale